ZÂMBIȚI, VĂ ROG! PUTEREA ASCUNSĂ A ZÂMBETULUI

Distribuie pe:

Zâmbetul - expresia pură a fericirii - ne reglează tensiunea arterială, ne crește imunitatea, scade riscul de cancer, ne crește speranța de viață cu șapte ani și ne oferă liniște interioară și satisfacție.

Vestea bună este că nu costă nimic, și totuși, din păcate, un adult zâmbește în medie de 20 de ori pe zi (în comparație cu un copil sau un bebeluș care zâmbesc de aproape 400 de ori pe zi).

Mai jos vă vom prezenta beneficiile zâmbetului. După ce le veți afla, nu vă veți putea abține să nu zâmbiți mai des!

Zâmbetul este un salut universal. Vă face să arătați mai plăcut și mai încrezător; pe lângă asta, provoacă secreția de endorfine, deci vă face să vă simțiți mai bine! Zâmbetul este foarte important pentru starea noastră de bine, oamenii care zâmbesc trăiesc mai mult, sunt mai puțin stresați și au mai mult succes! Fiți atenți la lucrurile pozitive ascunse în colțurile gurii dumneavoastră și descruntați-vă! Atunci când zâmbiți, toată lumea vă zâmbește înapoi!

De ce zâmbim?

Zâmbetul este un reflex al nostru la situațiile pozitive. Este de asemenea o expresie a veseliei. Când zâmbim, exprimăm o stare pozitivă, se secretă endorfine și astfel, cu cât zâmbim mai mult, cu atât ne simțim mai bine.

Ce mușchi folosim atunci când zâmbim?

Un zâmbet real antrenează toți mușchii superficiali ai feței: mușchii frunții (frontali), mușchii pleoapelor (orbicular ai ochilor), mușchii colțurilor gurii (zygomatic mare), mușchii buzei superioare (orbicularul gurii), mușchii gâtului (platysma), mușchii buzei inferioare (mental), mușchii obrajilor (buccinator), mușchii maseteri, mușchii nărilor (ridicător ai buzei superioare), mușchiul nasului (procerus).

Zâmbete reale vs. zâmbete forțate

* 80% din oameni pot mima un zâmbet, însă vor fi diferențe clare între un zâmbet adevărat și unul fals.

* Zâmbetul adevărat produce linii fine în jurul ochilor, ridică obrajii și produce gropițe în lateralul colțurilor gurii. El produce riduri de expresie, care se întind de la ochi pe obraz, până la buze.

* Zâmbetul forțat sau fals implică doar colțurile gurii. Se mai numește și zâmbetul “botox” și mulți oameni încearcă să îl imite.

Prin zâmbet se pot transmite o mulțime de stări sau sentimente. Spre exemplu, zâmbetul cu buzele strâns lipite este zâmbetul de ascundere a unui secret, rânjetul exprimă sarcasm sau dispreț, râsul cu gura deschisă, fie un râs fals, fie veselie, sau zâmbetul în colțul gurii - vulnerabilitate și feminitate.

Zâmbetul are și o mulțime de beneficii asupra sănătății generale:

* trăiți mai mult: zâmbetul vă poate prelungi viața cu 7 ani!

* managementul durerii: reduce efectele durerii și ale agresiunilor

* oamenii care zâmbesc au mai mult succes și sunt mai mulțumiți de sine

* creste imunitatea: stimulează producerea hormonului de creștere și reduce riscul de cancer

* reduce stresul: eliberează neuropeptide (substanțe secretate de sistemul nervos, responsabile de schimbările de dispoziție), scade tensiunea arterială și anxietatea

Studiile au arătat că un copil râde de 400 de ori pe zi, un adult normal de 20 de ori pe zi, iar un adult fericit de 45 de ori pe zi.

Alte lucruri despre zâmbet pe care nu le știați:

* zâmbetul vă face mai atrăgători: 71% dintre femei și 58% dintre bărbați consideră zâmbetul ca cea mai plăcută trăsătură a partenerului;

* zâmbetul este memorabil: 24% dintre oameni spun că zâmbetul este trăsătura pe care o rețin cel mai ușor la alți oameni;

* zâmbetul se ia: mai mult din 50% dintre oameni vor răspunde unui zâmbet, dovedind că este contagios și benefic celor din jur.

După ce ați citit toate aceste beneficii, știm că vă este cu mult mai greu să vă abțineți să zâmbiți. Și nici nu e bine să faceți asta... Zâmbiți!

(https://mgmedical.ro/general/zambiti-va-rog -puterea-ascunsa-zambetului/)

Lasă un comentariu