TRATAMENTE STOMATOLOGICE MODERNE ÎN CENTRUL INTEGRAT DE MEDICINĂ DENTARĂ AL UMFST “GEORGE EMIL PALADE” DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

- O BUNĂ PARTE A TRATAMENTELOR SUNT GRATUITE, IAR UNELE SUNT CU PREȚ REDUS -

Studenții Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Târgu-Mureș oferă servicii medicale stomatologice publicului larg, în cadrul unui centru modern aflat în dotarea unității de învățământ universitar.

“Începând cu anul IV de studii, procesul educațional în Facultatea de Medicină Dentară este orientat spre disciplinele clinice, cu precădere asupra celor stomatologice. O mare parte din activitatea acestor studenți este reprezentată de stagiile clinice, în care, sub îndrumarea cadrelor didactice ale facultății, efectuează o serie de servicii medicale de specialitate. Astfel au posibilitatea de a aplica în practică, încă din timpul studenției, cu-noștințele teoretice acumulate, într-un centru modern, cu o dotare deosebită. Centrul Integrat de Medicină Dentară al facultății este motiv de mândrie pentru noi și este apreciat de toți aceia care ne trec pragul: colegi din alte centre universitare din țară și străinătate, oaspeți invitați la diferite manifestări științifice, pacienți”, a declarat pentru “Cuvântul liber” conf. univ. dr. Luminița Lazăr, Prodecanul Facultății de Medicină Dentară.

Pacienții care apelează la tratamentele stomatologice efectuate de studenți, după o consultație inițială, gratuită, sunt programați pentru efectuarea tratamentelor de care au nevoie: detartraj, extracție, obturație (plombă), tratamentul afecțiunilor pulpare (scoaterea nervului), lucrări protetice (punți, proteze), aparate ortodontice. Printr-o aparatură și tehnologie de ultimă generație în domeniul radiologiei dentare, pacienții beneficiază de servicii imagistice complexe: tomografii computerizate 3D (CBCT), fotografii 3D ale feței, radio-grafii 2D panoramice și de sinusuri maxilare, radiografii retroalveolare, pachete ortodontice.

“Tratamentele efectuate de studenți sunt de cea mai înaltă calitate, fiind conduse și verificate de cadrele didactice”, a precizat conf. univ. dr. Luminița Lazăr.

Un alt mare avantaj pe care îl au pacienții care apelează la serviciile oferite în cadrul Facultății de Medicină Dentară este cel de natură financiară, pentru că există tratamente oferite gratuit (obturații, proteze etc.) sau tratamente care au un preț redus ( extracții, punți etc.).

Pacienții care doresc să beneficieze de tratamentele oferite de studenții Facultății de Medicină Dentară a UMFST “George Emil Palade” din Târgu-Mureș pot să se programeze la sediul nostru din str. Gheorghe Marinescu nr. 38 sau la telefon: 0265-21.55.51, int. 301.

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu