GUVERNUL VREA “LOCALITĂȚI MAI VERZI ȘI MAI BUNE”!

Distribuie pe:

 Guvernul, prin vocea vicepremierului Kelemen Hunor, anunță că luni, 16 mai, lansează apelurile de proiecte “pentru o infrastructură mai verde în localitățile din România”. Vor fi achiziționate 1.135 vehicule electrice și prietenoase cu mediul și 13.200 stații de încărcare electrică, vor fi construite 5.522 locuințe sustenabile pentru tineri și profesioniști din domeniul educației și sănătății, precum și 1.091 kilometri de piste de biciclete.

“Asigurăm 22,5 miliarde de lei pentru servicii publice de bază: apa potabilă și sisteme de canalizare. Am alocat 30 miliarde de lei pentru modernizarea drumurilor, ca să avem în localități condiții demne de secolul al XXI-lea”, a precizat Kelemen.

În context, în cadrul unei discuții avute, joi, cu Cseke Attila - ministrul Dezvoltării - , primarul municipiului Târgu-Mureș, Soós Zoltán, a dat asigurări că atât programul de izolare a blocurilor, cât și construcția celor două noi creșe se desfășoară conform graficului stabilit. “De asemenea, am cerut sprijinul Ministerului Dezvoltării pentru renovarea Școlii Gimnaziale Liviu Rebreanu și a Casei Tineretului Mihai Eminescu. Ministrul m-a informat cu privire la liniile de finanțare care pot fi accesate. Vom lua măsurile administrative necesare ca cererea să fie depusă”, precizează edilul târgumureșean, apreciind sprijinul și înțelegerea de care s-a bucurat cu prilejul întrevederii. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu