POPICARII DE LA CSM TG. MUREȘ AU PARTICIPAT LA AMICALUL SERBIA-ROMÂNIA

Distribuie pe:

Pe arena de popice “Banja Junakovic” din localitatea sârbă Apatin s-a disputat, recent, tradiționalul duel amical internațional pe echipe între reprezentativele României și Serbiei. Întrecerea a avut loc la juniori U23-U18, atât la feminin, cât și la masculin. Echipele de popice CSM Târgu-Mureș au avut 5 reprezentante la această confruntare: Bordianu Roxana Andreea, Ádám Erzsébet Alexandra, Fancsali Jessica Tamara, la junioare U18, și 2 băieți, Benke Zoltán și Hegyi Roland la juniori U23. Alături de sportivii mureșeni s-au mai aflat Seres József, antrenorul loturilor de junioare U18 și U23, și Antal Matild, în calitate de membru în prezidiul Federal. În prima zi a întrecerii dintre Serbia și România, majoritatea confruntărilor au fost câștigate de gazde, sportivii noștii “tricolori” au reușit în schimb să obțină atât la totalurile pe echipe, cât la cele individuale rezultate valoroase.

Singura victorie a României a fost obținută de tandemul junioarelor U18 (1048 p.d.-1007 p.d.) formată din sportivele Bordianu Roxana Andreea (546 p.d.) și Marin Delia Maria (502 p.d.). Au fost premiați sportivii cu cele mai bune rezultate individuale, printre care și sportiva de la CSM Târgu-Mureș, Bordianu Roxana Andreea (546 p.d) - la junioare U18/România.

Rezultatele primei zile au fost cele “oficiale” care au fost înscrise în palmaresul întâlnirilor, după care, a doua zi au avut loc jocurile revanșă. Singura echipă care a reușit să câștige a fost cea a junioarelor U23, la o diferență de 30 popice doborâte (4363-4333).

Întâlnirea a avut ca scop pregătirea celor două echipe pentru participarea la Campionatele Mondiale care vor avea loc în perioada 15-22 mai 2022, în Estonia, la Elva.

PUZDERIE DE GOLURI ÎN LIGA 4 ELITE LA FOTBAL, JUDEȚUL MUREȘ

La finalul săptămânii trecute s-au disputat meciurile din Liga 4 Elite la fotbal, județul Mureș, contând pentru play-off și play-out, sezonul competițional 2021/2022. Iată și rezultatele consemnate: etapa a 5-a play-off / CS Iernut - Kinder Sg. de Mureș 3-1, Mureșul Chirileu - Raza de Soare Acățari 4-1, Academica Transilvania - Mureșul Luduș 4-0 și ASA Tg. Mureș - ACS Tg. Mureș 1898-Marosvasarhely SE 1898 0-5; etapa a 6-a play-out / Mureșul Rușii Munți - Inter Sânger 4-0, Înfrățirea Valea Izvoarelor - Viitorul 2002 Târnăveni 9-1, Atletic Tg. yMureș - Câmpia Râciu 1-3 și ACS Sovata - Târnava Mică Sg. de Pădure 0-1.

FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE FOTBAL A ANUNȚAT ECHIPELE IMPLICATE ÎN BARAJUL PENTRU MENȚINEREA/PROMOVAREA ÎN LIGA 1 DE FOTBAL

La finalul play-off-ului din Liga 2, FRF a anunțat echipele care continuă să joace pentru Liga 1. Întrucât Steaua București nu are drept de promovare, conform regulamentului, locul de baraj al “militarilor” a fost preluat de următoarea echipă din clasament, Concordia Chiajna. “Petrolul își adjudecă și trofeul de campioană după ce, în etapa precedentă, a obținut matematic promovarea directă în prima ligă. FC Hermannstadt este cea de-a doua formație ce promovează direct, după remiza de pe teren propriu, 0-0 cu CSA Steaua, în timp ce la barajul pentru promovarea în prima ligă merg Universitatea Cluj și Concordia Chiajna, ilfovenii câștigând duelul împotriva clujenilor, scor 1-0”, se arată pe site-ul FRF. Echipele clasate pe locurile 7 și 8 la finalul play-out-ului Ligii 1 vor disputa un baraj de menținere/promovare în Liga 1 în dublă manșă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2. Conform federației, în meciurile decisive se vor înfrunta: Chindia Târgoviște - Concordia Chiajna și Dinamo București - U Cluj. Meciurile din manșa tur se vor disputa pe 22 mai, returul fiind programat o săptămână mai târziu, pe 29 mai.

DINAMO BUCUREȘTI A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI LA HANDBAL MASCULIN

Echipa masculină de handbal Dinamo București a cucerit, pentru a 7-a oară și al treilea sezon consecutiv, Cupa României, după ce a învins, duminică, în finala de la Constanța, cu scorul de 24-23, pe marea rivală CSA Steaua București. Dinamo, antrenată de spaniolul Xavi Pascual, reușește eventul în acest sezon, după ce și-a trecut în cont și titlul de campioană a României, al 18-lea din istoria clubului.

În finala mică, HC Dobrogea Sud, gazda turneului Final Four, s-a impus în fața lui Minaur Baia Mare, cu 22-20.

CFR CLUJ E CAMPIOANA LIGII 1 ÎN SEZONUL 2021-2022!

CFR Cluj a învins-o pe Universitatea Craiova, scor 2-1, în etapa a noua a play-off-ului Ligii 1, și a câștigat campionatul. Este al cincilea titlu consecutiv și al optulea din istorie pentru “feroviari”. În duelul din Gruia, pentru noua și vechea campioană au marcat Nana Boateng (`2) și Gabriel Debeljuh ('57), în timp ce pentru Craiova a punctat Mateiu ('61). Odată cu acest rezultat, cu o etapă înainte de finalul sezonului, CFR Cluj, care ocupă prima poziție, cu 57 de puncte, nu mai poate fi ajunsă de FCSB, ocupanta locului doi, cu 53 de puncte, și câștigă titlul în Liga 1, ediția 2021-2022.

Recordul all-time în prima divizie a României este deținut de Chinezul Timișoara, formație care a cucerit în perioada interbelică șase titluri la rând (1922, 1923, 1924, 1925, 1926, 1927).

VLAD DASCĂLU S-A CLASAT PE LOCUL II LA CUPA MONDIALĂ DE MOUNTAIN BIKE

Ciclistul român Vlad Dascălu s-a clasat, duminică, pe locul secund în proba cross-country olimpic (XCO), din cadrul Cupei Mondiale de mountain bike de la Nove Mesta Na Morave (Cehia). Dascălu a fost devansat cu doar o secundă de campionul olimpic en-titre, britanicul Thomas Pidcock.

În urma acestui rezultat, ciclistul român a urcat pe cea de-a treia poziție în clasamentul general al Cupei Mondiale la XCO, acumulând 560 de puncte. Lider este campionul mondial, elvețianul Nino Schurter, cu 732 de puncte, iar pe doi se află britanicul Thomas Pidcock, cu 600 puncte. Următoarea etapă a Cupei Mondiale de mountain bike este programată în perioada 11-12 iunie, în Austria.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu