SECVENȚE LUDUȘENE (I)

Distribuie pe:

BIJUTERIA DIN CARTIERUL DE EST

Începând de vineri, 13 mai 2022, copiii și tinerii din cartierul Luduș Est au la dispoziție cel mai nou, mai modern și elegant spațiu de recreere din oraș.

Întregul ansamblu este alcătuit din două componente distincte: un spațios loc de joacă pentru copiii însoțiți de părinți, pentru copiii care ar trebui să fie supravegheați, pentru puberii și adolescenții dispuși să joace tenis de masă, șah, domino și alte jocuri de societate; un teren sportiv multifuncțional, gazonat, îngrădit și iluminat electric, destinat antrenamentelor și jocurilor sportive de echipe.

Lucrarea a fost realizată de Primăria orașului Luduș, prin Direcția Drumuri, Instalații, Transport și Zone Verzi. Valoarea de inventar este de 314.295,48 lei, din care 100.000 de lei este o sponsorizare din partea S.C. Vitafoam România S.R.L., iar restul este de la bugetul orașului.

Multă lume la inaugurare! Bucurie, veselie, distracție... Aplauzele au fost adresate echipelor de copii și juniori de la Clubul Sportiv Orășenesc “Mureșul”, care au susținut reprize demonstrative de fotbal, domnului primar Cristian Ioan Moldovan, domnului Liviu Popa și colegilor săi de muncă, antrenorului și arbitrului Dorel Rațiu.

Noul spațiu de recreere ludușean este o bijuterie de arhitectură urbană! Așa ar trebui să fie păstrat și pentru viitoarele generații de copii și tineri.

***

O NUNTĂ DE POVESTE

Și la Luduș se păstrează tradiția nunților de sâmbăta, cu mulți invitați. Mai nou, unii miri preferă ca ofițerul stării civile să le oficieze legământul între flori, arbuști și pomi ornamentali din parcul din fața Primăriei. Sâmbătă, 14 mai 2022, mirii au avut ca nuntași zeci de motocicliști sportivi, membri ai Clubului Daimler MC, sosiți din Târgu-Mureș, Gheorgheni și Odorheiul Secuiesc, echipați și gălăgioși ca-n filmele americane.

EU MI-S MÂNDRU ROMÂNAȘ”

Sâmbătă, 14 mai 2022, s-a încheiat a V-a ediție a Concursului Județean “Eu mi-s mândru românaș”, inițiat, în urmă cu câțiva ani, de doamnele profesoare pentru învățământul primar Ovidia David și Ana Bordan.

Au participat cu desene, colaje, machete, picturi pe lemn, sticlă, ceramică, materiale textile cu imagini din viața și activitățile copiilor din România. Cu Tricolorul prezent în toate lucrările! Și la ediția din 2022, la concurs au trimis lucrări copii din județul Mureș, dar și din alte județe (Suceava, Arad, Alba Iulia, Cluj ș.a) și chiar din București, capitala României.

MIRCEA GHEBOREAN, SEBASTIAN CĂPUȘAN

Lasă un comentariu