EMISIUNE FILATELICĂ SPECIALĂ ÎN UCRAINA

Distribuie pe:

Poșta din Ucraina intenționează să lanseze cât de curând posibil o emisiune filatelică specială pentru a marca succesul reprezentanților ucraineni la ediția din acest an a concursului Eurovision, informează DPA.

Trupa ucraineană Kalush Orchestra a devansat detașat ceilalți 24 de participanți la competiția Eurovision datorită numărului fără precedent de voturi primite din partea telespectatorilor din toată Europa.

Designul timbrului va fi stabilit de un comitet artistic, a anunțat pe Facebook directorul Poștei ucrainene, Igor Smelianski, adăugând că speră ca procesul să se desfășoare într-un ritm accelerat.

Oficialii ucraineni au promis că țara lor va găzdui ediția Eurovision de anul viitor în pofida conflictului în desfășurare.

În prezent, Ucraina nu ar putea găzdui o astfel de competiție, întrucât pe teritoriul țării a fost decretată legea marțială, care nu permite desfășurarea unor evenimente majore. Interdicții de circulație pe timp de noapte sunt de asemenea în vigoare. Nu se întrevede încă sfârșitul conflictului armat cu Rusia.

Ultimii doi câștigători ai Eurovision din partea Ucrainei - cântărețele Ruslana și Jamala - au fost de asemenea omagiate prin câte o emisiune specială de timbre.

Recent, Poșta ucraineană a înregistrat un succes cu un timbru dedicat soldaților ucraineni de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, care au refuzat să se predea unei nave de război ruse.

Igor Smelianski a publicat o propunere de design a viitorului timbru, care conține mesajul “Help Mariupol - Help Azovstal”, un ecou al apelului lansat de solistul Oleg Psiuk, sâmbătă seară, pe scena concursului Eurovision desfășurat în Torino.

Solistul a declarat că trupa Kalush Orchestra intenționează să vândă la licitație trofeul Eurovision și să doneze suma încasată Ucrainei și Forțelor Armate ale Ucrainei. (AGERPRES)

Sursa foto: Igor Smelyansky / Facebook

Foto: Valentyn Ogirenko/REUTERS

Lasă un comentariu