CSM TG. MUREȘ VA ORGANIZA TURNEUL DE PROMOVARE LNBM!

Distribuie pe:

Clubul CSM Tg. Mureș a obținut dreptul de a organiza, între 3-5 iunie, confruntarea dintre primele patru echipe ale Ligii 1 la baschet masculin, respectiv formațiile CSM Târgu-Mureș, Știința București, Laguna Sharks București și BC CSU Sibiu2.

Turneul se va desfășura în sistemul fiecare cu fiecare, primele două echipe ale miniclasamentului turneului vor promova în Liga Națională de Baschet Masculin, în sezonul viitor.

Partidele se vor desfășura în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș. Să sperăm ca acest turneu să atragă cât mai mulți iubitori a baschetului mureșean, care merită să aibă din nou echipă în primul eșalon baschetbalistic al țării!

NU PREA MAI E LOC LA MASA BOGAȚILOR”!

CFR Cluj a câștigat titlul de campioană în Liga 1 și va reprezenta România în preliminariile UEFA Champions League, însă misiunea grupării din Gruia de a accede în grupele competiției este dificilă.

Toate campionatele Europei care se dispută după sistemul toamnă-primăvară sunt pe cale să se încheie, iar ligile importante și-au decis în mare măsură reprezentantele în grupele Champions League. În acest moment se știu deja 23 de echipe din cele 32 care vor evolua în grupele UEFA Champions League: Manchester City, Liverpool și Chelsea (Anglia), Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid și Sevilla (Spania), AC Milan, Inter, Napoli și Juventus (Italia), Bayern, Borussia Dortmund, Leverkusen și Leipzig (Germania), PSG (Franța), Ajax (Olanda), Porto și Sporting (Portugalia), Salzburg (Austria), Șahtior Donețk (Ucraina), Celtic (Scoția) și Club Brugge (Belgia). Mai rămân așadar doar nouă poziții, dintre care trei vor fi ocupate de echipa clasată pe locul patru în Premier League, iar bătălia se dă între Tottenham și Arsenal, ocupanta poziției secunde din Ligue 1, Monaco, Marseille sau Rennes, și câștigătoarea UEFA Europa League, Rangers sau Eintracht Frankfurt. Astfel, echipele din preliminariile Champions League se bat pentru șase locuri la “masa bogaților”. Misiunea lui CFR Cluj este dificilă. Dacă în primele două tururi preliminare echipa lui Dan Petrescu va fi cap de serie, lucrurile se vor “înrăutăți” mai departe când intră în scenă formații precum Olympiacos sau Dinamo Zagreb. CFR Cluj va intra în “focuri” la începutul lunii iulie. Partidele din turul 1 preliminar al UEFA Champions League sunt programate pe 6/7 și 13/14 iulie. Campioana României este cap de serie și nu ar trebui să aibă probleme în această fază a competiției. Cel mai puternic posibil adversar este Lech Poznan, campioana Poloniei.

TIR CU ARCUL - UN LOC PATRU ÎN SLOVENIA!

Arcașul Móréh Tamás de la CSM Tg. Mureș a participat la tradiționala Cupa Veronika din Kamnik, Slovenia, unde a fost foarte aproape de o performanță și mai bună. Sportivul mureșean a concurat în proba olimpică, în aer liber, pe distanța de 60 m, la categoria U18 ani, a terminat calificările pe locul 4 din 23 de concurenți, cu un punctaj de 658 puncte. În faza eliminatorie, Tamás l-a învins mai întâi cu 7-3 pe slovenul Bizjak Matevž, apoi în sferturi l-a învins cu 7-1 pe compatriotul său Tănăsescu Marco, iar în semifinală a pierdut cu 6-2 în fața cehului Krejèí Richard, care a câștigat calificările. În bătălia pentru medalia de bronz, Tamás a mers cap la cap cu slovacul Medveczky Daniel, iar după 5-5 a urmat încă o serie de tragere, în care Tamás a tras doar 7, în timp ce adversarul său a câștigat medalia de bronz cu 9. Sportivul de la CSM Tg. Mureș a terminat prestigioasa competiție pe locul patru!

ARBITRUL, CAPUL DE AFIȘ AL FINALEI CUPEI ROMÂNIEI LA FOTBAL

Finala Cupei României dintre Sepsi și FC Voluntari va avea un arbitru de gală, care a impresionat în acest sezon. Ultimul act va avea loc pe data de 19 mai, de la ora 20.30, pe stadionul “Rapid-Giulești”. Istvan Kovacs va arbitra meciul de peste trei zile, informează sport.ro, cu numai câteva zile înaintea unei alte finale. Centralul de 37 de ani se va afla la centru și la duelul dintre AS Roma și Feyenoord, de pe 25 mai, de la 22.00, din finala Conference League. Aceasta se va disputa pe Arena Kombëtare din Tirana, Albania. În actualul sezon, Kovacs s-a remarcat în cupele europene, în special în fazele eliminatorii din Liga Campionilor. În cea mai titrată competiție la nivel de cluburi a arbitrat celebrul deja Manchester City - Atletico Madrid, scor 4-3, dar și Manchester City - Atletico Madrid, scor 1-0.

Sepsi s-a calificat în finala Cupei României după ce s-a impus cu Universitatea Craiova în ambele manșe, 2-1 și 1-0. De partea cealaltă, și FC Voluntari a câștigat cele două dispute pe care le-a avut cu FC Argeș, 2-0 și 1-0. Ilfovenii pot câștiga a doua Cupă a României din istorie, după succesul din 2017, în fața Astrei Giurgiu, după loviturile de departajare, în timp ce covăsnenii vor fi prezenți în ultimul act pentru a doua oară. La prima participare, aceștia au pierdut cu Sepsi, scor 0-1.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu