JURIUL UNITER VINE LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Juriul Uniunii Teatrale din România (UNITER) va vedea două producții la Teatrul Național Târgu-Mureș în această lună: GRAND HOTEL PASĂREA RETRO, scris și regizat de Radu AFRIM, azi, 19 mai, de la ora 19.00, la Sala Mare, și IARBA ROȘIE, de Boris Vian, în regia lui Benõ Balázs Fehér, vineri, 20 mai, de la ora 19.30, la Sala Mică.

În acest an, Compania “Tompa Miklós” a fost nominalizată la mai multe categorii ale celor mai prestigioase premii ale breslei teatrale din România, pentru două producții. Actorul LÁSZLÓ Csaba a fost nominalizat la premiul pentru CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL SECUNDAR pentru rolul Szilveszter Zita din spectacolul “Grand Hotel Pasărea Retro”, iar Benõ Balázs Fehér, un nou membru al Companiei, a primit nominalizare la categoria CEA MAI BUNĂ REGIE pentru spectacolul “Iarba roșie”, de Boris Vian.

Am vorbit cu LÁSZLÓ Csaba despre această confirmare importantă a talentului său actoricesc:

- Cum te pregătești pentru spectacol știind că miza acestei producții este chiar mai mare decât de obicei?

- Am emoții, bineînțeles, aș vrea să iasă bine, dar ar fi frumos să joc într-un mod relaxat, lejer, fără așteptări și fără dorința de a mă conforma acestora. Asta e ceea ce voi încerca să fac - la fel ca în fiecare spectacol. Simt în secret că sprijinul colegilor mei mă va salva. Desigur, și pentru mine, atenția față de aceștia este singurul scop și sunt mereu conștient că succesul deși, din păcate, creează dependență și poate fi distractiv, este o ceață trecătoare, efemeră.

- Care este pentru tine punctul forte al rolului Szilveszter Zita? Cum se poate adresa Zita publicului?

- Zita vrea să facă din această seară una plăcută și distractivă. În ceea ce mă privește, sper ca personajul să nu provoace nicio traumă spectatorului, adică să nu existe nicio jenă sau rezistență deosebită față de faptul că un bărbat joacă rolul unei femei. Mă bucur, de asemenea, dacă spectatorul își dă seama că există oameni care, deși poartă alteritatea, nu joacă un rol pe care și l-au asumat, se pot autoidentifica, și ei caută doar iubire și un spațiu în care să trăiască fără teamă și fără a fi judecați.

LÁSZLÓ Csaba va putea fi văzut în ultima reprezentație stagională a spectacolului “Grand Hotel Pasărea Retro”, la Sala Mare a Teatrului Național din Târgu-Mureș joi, 19 mai, de la ora 19.00.

Biletele pentru acest spectacol, recomandat persoanelor peste 16 ani, pot fi achiziționate de la Biletmaster

(https://teatrunational.biletmaster.ro/ron/Event/44003605 /GRAND-HOTEL-RETROMADAR) și de la Casieria Teatrului (tel. 0365/80.68.65).

Pentru mai multe informații despre Gala UNITER, vă rugăm să vizitați site-ul: https://www.uniter.ro/.

P.R. Marketing Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania “Liviu Rebreanu”

Lasă un comentariu