POLOISTE MUREȘENCE, CAMPIOANE CU STEAUA!

Distribuie pe:

CSA Steaua București a cucerit al 5-lea său titlu de campioană a României la polo feminin, după ce a terminat pe primul loc sezonul 2021-2022. După disputarea celor 5 turnee ale campionatului, Steaua le-a depășit în clasamentul final pe Rapid, Dinamo și CSM Tg.Mureș. Din lotul echipei campioane au făcut parte și trei mureșence, respectiv Szeghalmi Krisztina, Iulia Nonea și portarul Diana Togănel. Cele trei jucătoare fac parte și din naționala de polo pe apă a României, care a scris istorie în luna februarie, calificându-se în premieră la Campionatul European de senioare, ce va avea loc în această toamnă, la Split, în Croația.

BASCHETBALIȘTII U18 DE LA CSM TG. MUREȘ AU ÎNCHEIAT SEZONUL COMPETIȚIONAL PE LOCUL 12 DIN 53!

Echipa CSM Tg. Mureș a jucat turneul final 2 la Târgu Jiu. După ce s-a calificat în semifinală, formația antrenată de către Vlad Pora a pierdut ultimul joc din grupă, și după aceea și semifinala. Astfel a trebuit să joace pentru locurile 11-12, unde a pierdut la mare luptă, după două(!) reprize de prelungiri, astfel terminând campionatul pe un onorabil loc 12 din 53 de echipe.

Ultimele rezultate ale echipei noastre: CSM Tg. Mureș - CSO Voluntari 71-91 (cei mai buni marcatori ai echipei noastre: Bot Róbert 25 pct, Györki Cristian 23 pct.); în semifinală / CSM Tg. Mureș - CS Agronomia București 57-76 (cei mai buni marcatori ai echipei noastre: Györki Cristian 21 pct, Blaga Răducu 12 pct.); pentru locurile 11-12 / CSM Tg.Mureș - ABC Galactica Brașov 105-107, după 2 reprize de prelungiri (marcatori: Bot Róbert 41 pct (8×3), Györki Cristian 27 pct, Koppány Major 12 pct, Kapusi Péter 10 pct, Blaga Răducu 8 pct, Nagy Róbert 4 pct, Oprea David 3 pct.). Au mai făcut parte din lot: Șandor Paul, Câmpean Claudiu, Terzi Mihnea, Secara Călin, Bolojan Vlad. “Un rezultat mulțumitor având în vedere că am avut parte de un sezon greu, măcinat de accidentări și de multe ori a trebuit să ne prezentăm la turnee în efectiv redus. Sunt foarte mândru de evoluția fiecărui sportiv în parte și mă bucur că am reprezentat Clubul și orașul Târgu-Mureș cu cinste în acest campionat. Avem jucători de perspectivă care în scurt timp pot fi o opțiune pentru echipa mare. Suntem alături de echipa de liga 1 în demersul acesteia de a promova în Liga Națională. Un sezon reușit și sperăm să avem continuitate, să creștem jucători pentru echipa fanion a orașului. Mulțumesc conducerii CSM pentru încrederea și suportul de care a dat dovadă pentru această echipă și pentru mine ca antrenor!”, a declarat Vlad Pora, antrenor CSM Tg. Mureș.

POST CU PROBLEME LA ECHIPA NAȚIONALĂ DE FOTBAL!

Postul de închizător este unul cu probleme la echipa națională de ani buni, iar Edi Iordănescu are noi bătăi de cap înaintea meciurilor din Nations League. România a dispus în trecut de jucători incredibili pe postul de închizător: Gică Popescu, Mirel Rădoi sau Costel Gâlcă au făcut instrucție în alte vremuri pentru echipa națională. La fel ca predecesorul său, Mirel Rădoi, Edi Iordănescu este adeptul utilizării unui sistem 4-3-3, care are nevoie de un “6” veritabil pentru a da roade. În ultimii ani, Răzvan Marin a fost nevoit să ocupe acel post, în condițiile în care la Cagliari ocupă o poziție mai avansată, stil “box to box”, iar jucători precum Dragoș Nedelcu sau Mihai Bordeianu au ajuns să poarte tricoul naționalei, în detrimentul altor conaționali mai talentați. În prezent, jucătorul împrumutat de FCSB la Farul nu prinde cele mai multe minute, iar fotbalistul CFR-ului urmează să fie operat, în timp ce Iordănescu jr. plănuiește să îl utilizeze pe Marin ceva mai avansat.

Așadar, selecționerul este în căutarea unui nou închizător și, conform Playsport, ia în calcul două nume oarecum surprinzătoare pentru a ocupa acel post. Alex Albu (Rapid) și Alex Crețu (Universitatea Craiova) sunt cei doi jucători pe care Edi Iordănescu îi are în vedere, deși părea că aceștia nu au vreun viitor la națională. Albu a mai fost convocat de două ori și a apucat să debuteze, în înfrângerea cu Germania, de la Hamburg, scor 1-2, însă scăderea sa de formă de la Rapid l-a prevenit din a juca mai mult de un meci sub tricolor. La 28 de ani, era greu de văzut cum giuleșteanul își mai poate face loc la națională, dar absențele altor jucători l-ar putea propulsa către o convocare. De cealaltă parte, Alex Crețu a fost “persona non grata” în tabăra României în urma înfrângerii umilitoare cu Armenia, scor 2-3, când a cauzat penalty-ul decisiv care le-a adus gazdelor victoria. Fotbalistul Universității Craiova nu a mai fost convocat de atunci, dar a impresionat în ultima vreme în tricoul oltenilor și a intrat iar în vederea echipei naționale.

Totuși, este de notat că acesta a evoluat la rândul său pe un post mai avansat în ultimele meciuri, în timp ce la FCSB a jucat aproape exclusiv fundaș central. Patru apariții în tricoul echipei naționale a însumat Alex Crețu.

CORNEL DINU ARUNCĂ ÎN AER BARAJUL DINAMO - U CLUJ!

Fostul antrenor al lui Dinamo București, Cornel Dinu, a prefațat barajul pentru promovarea/menținerea în Liga 1. Expertul Orange Sport a oferit câteva informații surprinzătoare despre Dinamo București - U Cluj. Dinamo va disputa primul meci în deplasare în dubla cu Universitatea Cluj de menținere/promovare în Liga 1, s-a stabilit în urma tragerii la sorți efectuată, luni, la sediul FRF. Partidele vor avea loc la 21 mai, turul, și la 29 mai, returul.

Duelul fratricid, Dinamo București - U Cluj, aduce față în față două echipe care au suferit pe finalul sezonului. În timp ce “câinii” au intrat matematic la baraj cu etape bune înainte de finalul play-out-ului Ligii 1, ardelenii au ratat dramatic promovarea directă în fața lui Hermannstadt, care a terminat play-off-ul Ligii 2 pe locul secund. Cu câteva zile înaintea primului meci, Cornel Dinu a susținut că Dinamo București e superioară din punct de vedere al echipei. În schimb, “Procurorul” a surprins atunci când a anunțat că la Cluj “nimeni nu-și dorește” revenirea Universității în Liga 1. Cornel Dinu a amintit-o și pe campioana Ligii 1, CFR Cluj, în discursul său.

“Sunt două aspecte de luat în calcul. Primul e legat de faptul că din punct de vedere al jocului și al capacității de organizare al jocului, Dinamo e superioară Universității Cluj, dar lucrul care mă face așa... Sigur, îmi doresc ca Dinamo să nu retrogradeze sub nicio formă. La Cluj nu se dorește sub nicio formă revenirea lui U Cluj, în prima divizie. E o crimă! Cu excepția primarului Boc, nimeni nu-și dorește. Știu precis ce spun și îmi asum. (n.r. - De ce?) Pentru că așa e românul, să moară capra vecinului. Să fie doar CFR-ul (n.r. - în Liga 1). Dacă punem în balanță, istoric, CFR cu U Cluj, oameni care s-au identificat cu U Cluj au sărit în barca cealaltă. Nepermis, din punctul meu de vedere. Nu sunt de acord cu trădarea, dar, din păcate, ne caracterizează”, a declarat Cornel Dinu.

Marți, CSA Steaua a oferit o primă reacție, după ce locul său de baraj a fost luat de Concordia Chiajna, care va întâlni Chindia Târgoviște, în celălalt meci de baraj.

RAPID ÎȘI IA ADIO DE LA CUPELE EUROPENE! ARGUMENTUL FRF

Neclarități mari în ceea ce privește barajul pentru Conference League! Din primele informații, Rapid nu ar avea nicio șansă să mai joace barajul chiar dacă Sepsi va câștiga Cupa României! Al doilea meci de baraj pentru calificarea în UEFA Conference League se va disputa vineri, 27 mai, cu începere de la ora 20.30, pe stadionul Ion Oblemenco, anunță LPF.

Universitatea Craiova se va înfrunta cu câștigătoarea play-out-ului ediției 2021-2022. LPF precizează că, în cazul în care Sepsi OSK Sf. Gheorghe va câștiga finala Cupei României, FC Botoșani, ocupanta locului secund în play-off, va disputa acest meci de baraj. În cealaltă eventualitate, adică dacă Sepsi OSK nu va câștiga Cupa României, barajul preliminar va fi Sepsi OSK - FC Botoșani, programat luni, 23 mai, ora 20.30, la Sf. Gheorghe, iar câștigătoarea va da bătălia finală pentru UEFA Conference League.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu