SĂRUT MÂNA, DOAMNA ÎNVĂȚĂTOARE!

Distribuie pe:

În lungul drum al carierei, indiferent de meserie sau profesiune, întâlnești oameni și oameni, unii repede adaptați condițiilor de viață sau profesionale, alții mereu cu pretenții sau standarde atinse sau neatinse niciodată.

Am avut marele noroc să cunosc, în trecerea mea pe acest pământ, un Om care e Femeie. Interesant mi se pare întotdeauna că la lucruri comune este egalitate între sexe și o clamăm cu multă dezinvoltură, iar atunci e greu sau foarte greu, bărbatul, sexul puternic, e băgat în față. De altfel, cu multe decenii în urmă, bărbatul călca în față, ca semn al puterii, iar la câțiva pași în urmă venea agale și jumătatea lui.

Am ieșit din matcă pentru a demonstra totuși în situații limită că e important sprijinul celui de aproape și că Dumnezeu a lăsat pereche nu numai pentru procreare, ci și pentru echilibru, sinceritate și evoluție.

Revin la ideea de mai sus prin care spuneam că am cunoscut un Om, cu un nume poate comun în societate, dar special pentru cel care o numește pe FELICIA MOLDOVAN, acum, la împlinirea unei vârste care poate fi comunicată, 70 de ani.

Bună învățătoare, bună colegă, bună prietenă, dar și foarte bună soție, mamă și bunică.

Lăsăm la o parte aprecierile profesionale, care au fost din abundență, dar nu putem trece ușor peste ele; directoare de unitate, învățătoare a zeci de generații realizați profesional și moral, bine îndrumați și mângâiați cu cuvintele pe care numai o dăscăliță le poate pronunța.

Am găsit de câteva decenii în prietenia mea și a noastră, în Felicia Moldovan modelul echilibrului profesional și moral, a zâmbetului dăruit cu generozitate celor din preajmă sau mai îndepărtați.

Ne-a cucerit întotdeauna cu glasul frumos al câmpiei, ne-a mobilizat atunci când nori negri se abăteau asupra noastră, iar mulțumirea supremă era ca o recompensă, o învârtită terminată cu o îmbrățișare sinceră, colegială, prietenească.

Omul a sfințit locul de la naștere, pentru că Grebenișul de Câmpie e surgintea nașterii, iar întoarcerea acolo pentru a educa generații și generații a fost o obligație strămoșească, o revenire la izvor.

La 70 de ani, Felicia Moldovan are încă resurse pentru a ridica comunitatea locală spre culmi de cultură și civilizație, are încă resurse pentru cunoscuți, nepoți, copii și prieteni, pentru că atunci când minte funcționează dorințele sunt minime, iar speranțele rămân intacte, pentru cei din jur, altruismul este la cote maxime, pentru că alături de ea este credința și beneficiul conviețuirii alături de un om minunat, plin de optimism, zâmbete și bună dispoziție permanentă.

Familia Moldovan, dascăli minunați ai câmpiei, să vă dea Dumnezeu sănătate și putere atât cât ați investit în generațiile Grebenișului de Câmpie, în ani mulți de conviețuire socială și implicați în realizările generațiilor care au o responsabilitate enormă în aceste momente grele pentru noi, dar și pentru toți locuitorii acestui mănos și primitor pământ.

La mulți ani, Felicia Moldovan, te îmbrățișează toți cei care te cunosc, toți cei în care ai investit trudă profesională și energie pozitivă și ne gândim împreună că lumea suntem noi, cei cu picioarele pe pământ, cu privirea spre cer și cu satisfacția împlinirii rostului nostru comun și cotidian.

Profesor senior IOAN SĂCĂREA

Lasă un comentariu