PROFESORII NU VOR MAI AVEA VOIE SĂ FACĂ MEDITAȚII CU ELEVII DIN CLASELE UNDE PREDAU

Distribuie pe:

Ministrul Sorin Cîmpeanu anunță că în viitoarea lege a Educației va fi prevăzută interdicția ca profesorii să facă meditații cu elevii de la clasele unde predau.

El consideră că este “de bun simț” ca un dascăl să nu facă meditații cu elevii cărora le predă la școală.

“Este o chestiune de bun simț ca un profesor să nu facă mediații cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditațiile sunt un lucru obișnuit în orice stat al acestei lumi, nu poți împiedica un părinte să investească în educația propriului copil, dar trebuie respectate în același timp și condițiile de etică.

La nivelul legii vom ridica această interdicție - al noii legi a educației care va rezulta pentru implementarea proiectului “România educată” - și vom avea o comisie națională de inspecție școlară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică și deontologie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, citat de News.ro.

El a menționat că din comisie vor face parte “profesori de o probitate morală și profesională fără cusur” și care să aibă experiență și în inspecția școlară.

“După ce vom avea adoptat pachetul legislativ de bază, vom avea și o metodologie subsecventă cu proceduri”, a adăugat Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, și până în prezent a existat o prevedere care interzicea meditațiile cu elevii de la clasă, în ordinul de ministru 4831 din anul 2018, care însă nu a fost respectată.

(Foto: Facebook/Invatamant Sector 2)

Lasă un comentariu