A ÎNCEPUT CONSTRUCȚIA COMPLEXULUI DE AGREMENT DIN CARTIERUL TUDOR VLADIMIRESCU DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Primăria Târgu-Mureș a anunțat faptul că au început lucrările de construire a parcului de agrement din cartierul Tudor Vldimirescu, cunoscut sub denumirea de Green Park Substejăriș.

Este vorba de un complex de agrement și sport care se va întinde pe aproape 4 hectare și se află localizat între străzile Apicultorilor, Sârguinței și Calea Sighișoarei. Investiția se ridică la 15 milioane de lei, fiind finanțată din fonduri europene (2% fiind aportul de la bugetul local).

“Conform planurilor noastre, începând din 2023, un nou complex de agrement și sport va fi disponibil pentru locuitorii din Târgu-Mureș care sunt convins că va deveni o zonă populară de recreere, divertisment și sport”, a scris, în urmă cu două zile, primarul Soós Zoltán pe pagina sa de facebook.

Conform proiectului, cea mai mare parte a spațiului va rămâne zonă verde, însă parcul va avea o alee pietonală suspendată, alee panoramică, teren de joacă pentru copii, pistă de alergare, pistă pietonală pavată cu piatră naturală, bănci, pergole, coșuri de gunoi, cișmele, stâlpi de iluminat, panouri de informare, rastel pentru biciclete, amenajări pentru animale de companie, scenă pentru spectacole, grupuri sanitare și echipamente pentru agrement și sport.

La sfârșitul anului trecut, directorul firmei de proiectare, Asztalos Tibor, declara pentru Radio Târgu-Mureș că “ideea proiectării acestui parc a pornit de la o arhitectură non-invazivă, de la libertatea de mișcare. Nouă ce ni s-a părut specific tuturor terenurilor de joacă și parcurilor din Târgu-Mureș e că sunt foarte mici. Aici, libertatea de mișcare a fost principalul aspect pe care am vrut să ne axăm”.

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu