SERVICII DE SĂNĂTATE A REPRODUCERII ÎN COMUNITĂȚILE MARGINALIZATE

Distribuie pe:

Direcția de Asistență Socială (DAS) Târgu-Mureș continuă furnizarea de servicii sociale, educaționale și de sănătate a reproducerii în comunitățile marginalizate/defavorizate din Târgu-Mureș - strada Dealului, în contextul creșterii alarmante a sarcinilor (de cele mai multe ori nedorite) apărute în timpul adolescenței, provocate fiind de lipsa accesului la o educație corespunzătoare.

DAS Târgu-Mureș împreună cu reprezentanți ai DSP Mureș și președintele Organizației de femei rome pe județul Mureș au oferit fetelor și femeilor care domiciliază pe strada Dealului explicații și informații valoroase despre anatomia corpului, educația despre propria sexualitate, modalitățile de apariție a sarcinii, consecințele apariției ei la un organism în formare, precum și măsurile de contracepție și prevenție a sarcinilor nedorite.

“Ne-am orientat atenția asupra tinerelor din categoriile vulnerabile, deoarece considerăm că doar printr-o comunicare permanentă cu ele putem să le deschidem noi perspective și posibilități și, totodată, să promovăm incluziunea socială și dialogul intercultural”, afirmă promotorii programului. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu