TICHETELE SOCIALE, DISTRIBUITE LA DOMICILIUL BENEFICIARILOR

Distribuie pe:

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a stabilit marți, 17 mai 2022, ca tichetele sociale în valoare de 250 lei, acordate persoanelor defavorizate, să fie distribuite de Compania Națională Poșta Română, în acest sens fiind semnată “Convenția de etichetare, colectare și distribuție a tichetelor sociale emise pe suport electronic”.

Ajutorul, oferit în patru tranșe până la sfârșitul acestui an, va putea fi folosit pentru cumpărarea de produse alimentare de bază și (sau) pentru asigurarea de mese calde.

Distribuirea către destinatari a cardurilor va fi făcută la domiciliile beneficiarilor, într-un termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea acestora din partea emitenților autorizați, întreaga perioadă de valabilitate a convenției fiind de 18 luni de la semnarea documentului.

Reamintim că de ajutoare sociale vor beneficia aproximativ 3 milioane de români, respectiv pensionarii sistemului public de pensii ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei (2,3 milioane persoane), persoanele (copii

și adulți), încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei (peste 400.000 de persoane), familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei, familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei, familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat și persoanele fără adăpost. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu