FIRMELE DE CURIERAT VOR DA LA ANAF DATE DESPRE CLIENȚII CARE PLĂTESC RAMBURS

Distribuie pe:

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, afirmă că prevederea conform căreia firmele de curierat ar urma să raporteze la ANAF detalii referitoare la persoanele care au plătit ramburs pentru produsele comandate online vizează o colectare mai bună a taxelor și impozitelor.

Prevederea se află în ordonanța de urgență aprobată, miercuri, de Guvern cu privire la facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului și a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei.

“Avem în România, după cum ați văzut, o creștere economică importantă, dar rămâne această provocare a colectării de taxe și impozite și aici, din păcate, nu stăm la fel de bine, ca atare eforturile pe care Guvernul trebuie să le facă și în conformitate cu obligațiile pe care le are la nivel european și în conformitate cu potențialul pe care România îl deține în acest sens să facă toate demersurile legale astfel încât taxele și impozitele să fie plătite de toată lumea”, a explicat Cărbunaru.

“Practic, putem să privim acest mod de a gestiona această chestiune într-un mod similar cu ceea ce se întâmplă cu Radarul Mărfurilor. Practic, reglementarea în această zonă nu face decât să ajute statul român să poată colecta taxele și impozitele de care este nevoie ca bugetul național să poată furniza serviciile pe care cetățenii români le așteaptă”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

El a fost întrebat dacă a fost solicitată o opinie de la protecția datelor. “Ca fiecare act normativ pe care îl discutăm în Guvernul României, toate avizele necesare sunt luate de la inițiatorii care fac acest demers. Din câte cunosc, nu sunt observații pe acest proiect nici de la Ministerul Muncii, nici de la Ministerul Justiției, nici de la Consiliul Legislativ.”

Purtătorul de cuvânt al Executivului a indicat că, după publicarea în Monitorul Oficial a ordonanței care cuprinde și reglementarea în zona comerțului electronic, intrarea în vigoare se va face la data menționată în actul normativ. (Agrespres)

Lasă un comentariu