WORKSHOP DE RESTAURARE ICOANE PE STICLĂ - 23-29 MAI 2022

Distribuie pe:

În perioada 23-29 mai 2022, Laboratorul de conservare restaurare și  Secția Etnografie și Artă Populară din cadrul Muzeului Județean Mureș vor iniția acțiunea culturală intitulată “Workshop de restaurare icoane pe sticlă”. Alături de organizatorii mureșeni, vor participa invitați de la muzee și instituții de profil din țară: Universitatea Lucian Blaga, Facultatea de Științe Socio-Umane, Departamentul de Istorie Patrimoniu și Teologie Protestantă - Sibiu, Muzeul Etnografic al Transilvaniei - Cluj Napoca, Biblioteca Județeană Panait Istrati - Brăila. Acestora li se vor alătura și restauratori independenți sau voluntari, de la firme de profil, respectiv: ART Statement S.R.L., S.C., Gyarmaty Company S.R.L.

Lucrările workshopului se vor axa pe cercetarea și restaurarea unui set de șapte icoane pe sticlă în vederea valorificării ulterioare prin expunere.

Organizatori: Muzeul Județean Mureș, Laboratorul de conservare restaurare: Dumitrescu Raluca - șef secție, restaurator pictură tempera pe panou și icoane pe sticlă, Nemes Erika - restaurator pictură ulei pe pânză, Veres Zsuzsanna - restaurator pictură

Secția Etnografie și Artă Populară: Pop Angela - șef secție, Dorel Marc - cercetător științific.

Deschiderea evenimentului va avea loc în data de 23.05.2022, ora 13.00 la Secția de Etnografie și Artă Populară; între orele 14.00 - 15.30: pauză de prânz; de la ora 16:00 vor începe lucrările efective ale workshopului.

Piesele care vor face subiectul lucrărilor workshopului sunt șapte icoane pe sticlă din patrimoniul Secției Etnografie și Artă Populară din cadrul Muzeului Județean Mureș, provenind din donația familiei Matei. Parte din colecția donată de această familie  au fost expuse la Secția de Etnografie și Artă Populară cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor - 14 mai 2022, urmând ca după restaurarea celor selectate, acestea să fie expuse împreună.

Date despre desfășurarea evenimentului, respectiv galeria foto, vor putea fi regăsite și pe site-ul MJM: www.muzeulmures.ro și pe pagina de facebook a muzeului.

Lasă un comentariu