VIEȚI SALVATE! A CINCEA PRELEVARE DE ORGANE LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

În noapte de joi spre vineri, mai multe echipe de medici din Târgu-Mureș, București și Cluj Napoca au prelevat ficatul, rinichii și corneea de la un pacient de 60 de ani, aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu-Mureș. Este vorba despre a cincea prelevare de organe din acest an de la Târgu-Mureș.

Ficatul prelevat a fost trimis la București, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimiși la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj Napoca, iar corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Echipa SCJU Târgu-Mureș: dr. Mihai Morariu, dr. Horvath Zsuzsanna, dr. Kiss Otto, As. Dorin Boca și coordonatorul regional dr. Oana Pitea. Intervențiile de prelevare au fost realizate de echipe ale:Institutu-lui Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată de dr. Vasile Lungu, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj Napoca pentru rinichi, coordonată de dr. Andrei Tomuța, echipa de prelevare de la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice pentru cornee a fost coordonată de dr. Ioana Manole.

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu