“COCOȘUL DE AUR”, MOTIV DE MÂNDRIE PENTRU TÂRGUMUREȘENI

Distribuie pe:

“Cocoșul de Aur” va ridica punctajul Târgu-Mureșului. Ne referim aici la acel punctaj întocmit de orice mare om de afaceri sau companie internațională care analizează punctele tari și slabe ale unei localități atunci când decid o posibilă investiție, aceștia fiind atenți la aspecte precum infrastructura mare, infrastructura spitalicească, mediul universitar, specificul cultural, dar și oferta din domeniul ospitalității (spații de cazare, alimentație publică, posibilități de petrecere a timpului liber, de distracție). Investiția făcută aici de omul de afaceri târgumureșean Cosmin Pop nu doar că a salvat de la dispariție o clădire- monument a orașului, dar a pus-o în valoare și a redat circuitului public un obiectiv care, de astăzi, va întregi arsenalul de valori care hrănesc patriotismul local. În scurt timp, odată ce i se va duce vestea, “Cocoșul de Aur” va pune Târgu- Mureșul pe harta internațională a eleganței, a luxului incontestabil, aducând prestigiu comunității noastre.

Joi, 19 mai, jurnaliștii mureșeni au participat la prezentarea imobilului și a serviciilor pe care le va găzdui. Deși ar fi foarte multe de spus, am ales ca în pagina dedicată evenimentului să lăsăm imaginile să vorbească de la sine. “Cocoșul de Aur” va fi deschis publicului începând de duminică, 22 mai.

SCURT ISTORIC AL PALATULUI

Palatul a fost construit de un om de afaceri prosper din Târgu-Mureș, berarul Albert Bürger, în anul 1897, la câțiva ani după construirea fabricii de bere care îi aparținea. Reședința a fost construită în stil neobaroc, cu ele-mente secession și a avut această destinație de locuință până în preajma celui de-Al Doilea Război Mondial. După ce firma a intrat în faliment, clădirile berarului Bürger au intrat în proprietatea Băncii Naționale a României. După venirea comuniștilor la putere, proprietățile au fost naționalizate. În 1970, clădirea este transferată către societatea Avicola, în anii '50-'60, imobilul fiind folosit ca depozit de băuturi spirtoase, iar ulterior, în 1972, a fost amenajat ca restaurant, cu cea mai în vogă grădină de vară din oraș din acea perioadă. Activitatea încetează în jurul anului 2000, clădirea degradându-se rapid, ajungând chiar în pericol de prăbușire. În 2015, clădirea a fost salvată, fiind cumpărată de omul de afaceri Cosmin Pop, care în 2019 a început renovarea imobilului.

COCOȘUL DE AUR” VA FI DESCHIS PUBLICULUI CA BOUTIQUE HOTEL, RESTAURANT, BAR ȘI TERASĂ

Boutique hotelul, care are 12 camere și apartamente, fiecare cu un design individual, fără elemente repetitive, deși stilistic fiind compatibile, este spectaculos. Hotelul nu va avea recepție, clienții acestuia urmând să fie răsfățați cu servicii personalizate de către consilierii personali care se vor dedica nevoilor fiecăruia în parte. Este un hotel unic care va oferi servicii premium, pentru cei mai pretențioși clienți, ridicându-se la nivelul celor mai exigente cerințe internaționale.

O parte din lemnăria originală a clădirii a fost utilizată pentru construirea unor elemente de mobilier din camerele hotelului, astfel că și sub această formă o parte din ADN-ul palatului construit în 1897 se regăsește în imobilul de astăzi.

Pe lângă cele 12 camere și apartamente, clienții “Cocoșului de Aur” se vor bucura de un lounge (salon) de trabucuri, care răspunde exigențelor oricărui salon de acest gen din lumea diplomaților. Inclusiv vopseaua “baby blue” sau gresia și faianța din toaleta lounge-ului au fost aduse din Cuba, pentru a reproduce întocmai atmosfera havaneză. Decorul este întregit de un tonomat original din anii '50.

Clădirii istorice i s-a adăugat un corp nou, cu o arhitectură contemporană, modernă, cu elemente stilistice și de design industrial ca o punte de legătură, “dovadă a două generații, cea de la sfârșit de secol XIX și cea de acum”, cum spune proprietarul clădirii, Cosmin Pop. Acest spațiu modern va deservi restaurantul, barul și terasa de la “Cocoșul de Aur”.

Bucătăria este, ca și hotelul, la nivel premium, fiind gestionată de către cunoscutul Chef târgumureșean Dragoș Chiorean, care va prepara hrana pentru restaurantul și terasa “Cocoșul de Aur”.

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu