CE SCRIE PRESA DIN UNGARIA DUPĂ CE SEPSI A CUCERIT CUPA ROMÂNIEI: “SUCCES ISTORIC! PRIMUL TROFEU PENTRU ȚINUTUL SECUIESC”

Distribuie pe:

Sepsi OSK, condusă de Cristiano Bergodi, a reușit să pună mâna pe primul trofeu din scurta sa istoria, de doar 11 ani, joi seara, după ce a învins-o pe FC Voluntari, scor 2-1, în ultimul act din actuala ediție a Cupei României.

Ajuns la Sepsi când echipa se afla la câteva puncte deasupra zonei roșii a clasamentului, Cristiano Bergodi a reușit să facă o treabă incredibilă la Sf. Gheorghe, într-un timp destul de scurt. Tehnicianul italian a condus formația covăsneană nu doar către a doua calificare consecutivă în preliminarii Conference League, dar și către primul trofeu din istorie. În detrimentul lui FC Voluntari, Sepsi a cucerit Cupa României, joi seara, după ce s-a impus cu 2-1, pe stadionul Giulești, împotriva trupei pregătită de Liviu Ciobotariu. Marius Ștefănescu a fost eroul echipei covăsnene, marcând două goluri, unul dintre ele fiind printre cele mai frumoase reușite ale unui jucător român până acum în cariera sa. Fotbalistul urmărit de FCSB ar fi putut avea chiar un hat-trick, dar primul său gol al serii a fost anulat pe motiv de offside. Formația din Sf. Gheorghe a devenit prima formație din Ținutul Secuiesc care a cucerit un trofeu important în România, motiv de sărbătoare pentru cetățenii maghiari.

Presa din Ungaria a numit un “succes istoric” performanța reușită de Sepsi și a avut cuvinte de laudă pentru suporterii care au făcut deplasarea la București pentru a-și susține favorita. “Sepsi nu doar că a câștigat primul ei trofeu și totodată primul pentru Ținutul Secuiesc, dar și-a asigurat prezența în Conference League pentru a doua oară consecutiv. Secuii au «ocupat» Bucureștiul joi seară. Pe stadionul Rapid, inaugurat în urmă cu doar două luni, au fost destul de mulți încă de la finala U19, jucată de Miercurea Ciuc (n.r. - Csikszereda a învins-o pe Sepsi cu 1-0, în finala Cupei României U19). Cu o oră înaintea finalei mari, erau deja trei mii de secui care cântau în tribune. Nici măcar nu s-au descurajat pentru că agenții de securitate le-au interzis să afișeze steagul Ținutului Secuiesc”, au scris jurnaliștii de la Nemzeti Sport. (S.C.)

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu