FINALA CAMPIONATULUI DE TIR AL M.A.I.

Distribuie pe:

Aproximativ 200 de polițiști, jandarmi și pompieri participă, începând de miercuri, timp de două zile, la finala Campionatului de TIR al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), care se desfășoară în Poligonul Militar din Sângeorgiu de Mureș.

“În fiecare an, această competiție se desfășoară în baza unui regulament și a unui calendar aprobat de către ministrul Afacerilor Interne. Și în acest an, Târgu-Mureș este gazda. Participă la acest eveniment aproximativ 200 de trăgători, din ramura Poliție, Jandarmerie și Pompieri. Toți acești trăgători sunt foarte buni, pe unități au avut loc, în primă fază, concursuri și s-au ales dintre cei mai buni să participe la faza finală. Noi ne mândrim cu acești tineri care, pe zi ce trece, își aduc o contribuție fantastică vizavi de pregătirea lor. Sunt conștienți și se pregătesc foarte exact. În acest concurs există două situații de tragere, cu două ținte diferite. Se trage din picioare, la 25 de metri, și din poziția genunchi, la 20 de metri. Armele folosite sunt pistolul Glock și pistolul Carpați, dar care sunt arme redutabile, arme bune. Sigur că în înzestrarea aparatului nostru există și alte arme, dar deocamdată regulamentul specifică numai pe aceste categorii de arme, Carpați și și Glock, de 9 mm”, a declarat presei unul dintre arbitrii competiției, general de brigadă (r) Ionel Babuș.

Generalul a precizat că toți competitorii sunt foarte bine pregătiți și c nu există standard de calitate diferit între femei și bărbați.

“Nu există, să spunem, standard de calitate diferite între bărbați și femei, nu, amândoi sunt colegi, amândoi au aceleași regulamente, amândoi sunt plătiți pentru ordine și liniște (...) Că este bărbat, că este femeie, au același tip de pregătire și la fel își aduc o mare contribuție la această activitate”, a precizat general de brigadă (r) Ionel Babuș.

Festivitatea de premiere a câștigătorilor este programată pentru joi, la orele amiezii. (Agerpres)

Lasă un comentariu