MUREȘENI MEDALIAȚI CU BRONZ LA NAȚIONALELE DE JUNIORI

Distribuie pe:

În localitatea Odorheiu Secuiesc s-a desfășurat, în aceste zile, Campionatul Național de tenis de masă pentru juniori III, competiție rezervată sportivilor cu vârsta de 11-12 ani. Printre performerii competiției s-au numărat și trei tineri jucători mureșeni, care au cucerit medaliile de bronz. Este vorba despre Anamaria Anca și Emma Decsei, ambele de la CS Mureșul Luduș, care s-au clasat pe locul trei la dublu fete, și Ianis Gligoras, de la CSS Tg. Mureș, care, alături de Raul Greucu (CSM Bistrița), a terminat pe aceeași poziție la dublu masculin.

LUPTĂTOARELE MUREȘENCE AU CUCERIT AURUL LA MONDIALELE ȘCOLARE

Sportiva Georgiana Lircă de la CSS-CSM Tg. Mureș a cucerit medalia de aur la lupte feminine, la Gimnaziada de la Deauvile/Normandy (Franta), competiție rezervată sportivilor școlari din întreaga lume. Georgiana Lircă a câștigat toate meciurile susținute la categoria 54 kg, adjudecându-și locul I și titlul de campioană mondială școlară. Alte două mureșence, Andrea Teglaș și Ungvari Evelyn, legitimate la LPS Constanța, respectiv CSM Bistrița, au obținut medalia de aur cu echipa feminină de tenis de masă a României. La Gimnaziada din Franța participă peste 3.200 de sportivi din întreaga lume.

CINCI MEDALII PENTRU ROMÂNIA LA CE U19 LA CANOTAJ

Sportivii din Centrele Naționale Olimpice pentru Juniori au dominat întrecerile de la Varese, Italia, ei urcând pe podium la cinci probe la Campionatul European de Canotaj Under 19. Potrivit COSR, titlul european a fost câștigat de: echipajul de 4 rame masculin - Cosmin Pelesescu, Eduard Moldovan, Nicolae Stoian, Marian Dunca; echipajul de 4 vâsle feminin - Andreea Todirică, Iulia Nedelcu, Delia Gradinaciuc, Ana-Maria Matran; echipajul de 8+1 feminin - Narcisa Magura, Andreea Petruș, Cosmina Grigore, Iulia Boldea, Beatrice Piseru, Denisa Ailincăi, Felicia Mihai, Andra Filote, Irina Despa. Argintul continental a fost câștigat de: echipajul de 2 rame masculin - Andrei Vatamaniuc, Leontin Nuțescu. Bronzul european a revenit celor din: echipajul de 4 rame feminin - Ioana Pașcovici, Andreea Șerban, Georgiana Blanariu, Elena Mocanu.

CSM BUCUREȘTI A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI

Campioana en-titre la handbal feminin, CSM București, a câștigat duminică, la Mioveni, Cupa României, după finala cu SCM Râmnicu Vâlcea. CSM București s-a impus cu scorul de 34-26 (14-15) și a cucerit al 5-lea trofeu din palmares, după cele obținute în perioada 2016-2019. Tot duminică, în finala mică a Cupei României, liderul Ligii Naționale de handbal feminin, Rapid București, a cedat în fața formației Măgura Cisnădie, scor 22-23 (9-8). În 2021, Cupa României a fost câștigată de Gloria Buzău, după finala cu CSM București (scor 35-29).

LĂCRĂMIOARA PERIJOC, MEDALIATĂ CU ARGINT LA CAMPIONATELE MONDIALE DE BOX

Sportiva Lăcrămioara Perijoc, legitimată la CSA Steaua, a obținut, vineri, medalia de argint la categoria 54 kg, la Campionatele Mondiale de box de la Istanbul. Perijoc a fost învinsă în finală de turcoaica Hatice Akbas.

Lăcrămioara Perijoc, care în 2019 devenea campioană europeană, le-a eliminat la acest turneu final pe campioana mondială en-titre, HUANG Hsiao-Wen (Taipei), pe irlandeza FAY Niamh Chloe, pe sportiva din Republica Dominicană, Estefani Almanzar de Leon, și, în semifinale, pe Dina Zholaman, din Kazahstan.

MANCHESTER CITY ESTE CAMPIOANA ANGLIEI!

Manchester City a revenit superb spre final în meciul de duminică cu Aston Villa. A câștigat partida cu 3-2 și a cucerit al optulea titlu din istorie! Primele patru clasate, Manchester City, Liverpool, Chelsea și Tottenham, vor juca în grupele Ligii Campionilor. Locurile 5 și 6, Arsenal și Manchester United, vor evolua în grupele Ligii Europa, iar ocupanta poziției a șaptea, West Ham, va participa în play-off-ul Conference League. Au retrogradat Burnley, Watford și Norwich City.

MAX VERSTAPPEN A OBȚINUT AL TREILEA SUCCES CONSECUTIV ÎN FORMULA 1

Olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Spaniei, a șasea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Pentru Verstappen este al patrulea succes din acest sezon, al treilea consecutiv. Sergio Perez (Red Bull Racing) s-a clasat pe locul doi, iar George Russell (Mercedes) a terminat pe trei. Pozițiile 4-10 au fost ocupate de Carlos Sainz (Ferrari), Lewis Hamilton (Mercedes), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Esteban Ocon (Alpine), Lando Norris (McLaren), Fernando Alonso (Alpine) și Yuki Tsunoda (AlphaTauri). Monegascul Charles Leclerc (Ferrari), pornit din pole position, a abandonat în turul 27, când se afla în frunte. Etapa a șaptea, Monaco Grand Prix, va avea loc la 29 mai.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu