DORINA MATIȘ A SCRIS NU DOAR UN GHID PSIHOLOGIC DE ALINARE A SUFERINȚEI, CI ȘI UN ADEVĂRAT ROMAN PSIHOLOGIC

Distribuie pe:

Maria-Dorina Matiș, hipnoterapeut, corespondent special pentru județul Mureș al Agerpres, și-a lansat, vineri, la Târgu-Mureș, în prezența a numeroși participanți, prima sa carte, “Îngerul meu, Gabriel. Ghid de vindecare a suferințelor determinate de despărțiri”. “Maria-Dorina Matiș este hipnoterapeut și vine cu o carte axată pe o singură idee - de o excepțională importanță - «Ghid de vindecare a suferințelor determinate de despărțiri». (...) Maria-Dorina Matiș a scris nu doar un ghid psihologic de alinare a suferinței creată de o despărțire dintr-o relație afectivă de iubire, ci și un adevărat roman psihologic cu adânci implicații în existența vieții umane. Este o carte de performanță, scrisă cu talent, cu un spirit permanent atent la nuanțe, la informarea lectorilor săi - de real ajutor îndeosebi celor tineri, dar nu numai, având și o certă valoare de manual de psihologie”, scrie, în prefața cărții, Dumitru Constantin Dulcan.

AUTOAREA SPUNE CĂ A DECIS SĂ SCRIE CARTEA DUPĂ O ALTĂ DECIZIE, DE A-ȘI DEZVOLTA LATURA SA SPIRITUALĂ

“Cartea «Îngerul meu, Gabriel» este un ghid de vindecare a suferințelor determinate de despărțiri și are la bază experiența mea de hipnoterapeut, începând cu anul 2017, când am obținut certificarea în Hipnoză și Hipnoterapie din partea Asociației Europene pentru Hipnoterapie Medicală și Terapia Subconștientului. Pe lângă cariera mea jurnalistică - la care nu am renunțat nicio clipă din anul 1993 și pot să spun că m-am menținut la un nivel performant în domeniu - am decis să îmi dezvolt și latura spirituală, simțind că parcă lipsește ceva din viața mea. În carte descriu mai pe larg care a fost motivul și cum am ajuns să îmi dezvolt și aspectul spiritual. Pe măsură ce înaintam, simțeam că am nevoie de mai multe răspunsuri, drept urmare am studiat mult în acești ani, în paralel cu practica, și am urmat o serie de cursuri. Pe lângă Hipnoterapie, care m-a ajutat enorm să îmi dezvolt niște abilități naturale extraordinare și să îmi explic unele trăiri, am urmat toate etapele necesare și am devenit Maestru Reiki Usui, sunt Maestru în Vindecarea cu Îngeri și practicant Karuna Reiki gradul I și II. Cei doi ani de pandemie au însemnat pentru mine cea mai prolifică perioadă, fiindcă am putut crea”, spune Maria-Dorina Matiș.

EA MAI SPUNE CĂ A ÎNVĂȚAT FOARTE MULTE DE LA OAMENII CU CARE A INTRAT ÎN CONTACT ȘI CĂ VREA SĂ ÎNTOARCĂ DARUL OAMENILOR SCRIIND O CARTE DESPRE VINDECAREA DUPĂ DESPĂRȚIRI

“În carte ofer mai multe exemple relevante, toate reale (chiar dacă folosesc pseudonime), în care descriu trăirile și cauzele care au dus la diferite forme de suferință, la drame, consecința în majoritatea cazurilor fiind o stare profundă de anxietate și chiar de depresie. În timp ce am lucrat cu acești oameni, am învățat foarte multe lucruri despre mine și despre viață, fiindcă și terapeutul învață. Întrebându-mă cum pot să îi ajut pe oameni să descopere că în realitate «drama e mai mare decât problema în sine», m-am trezit într-o dimineață cu soluția: să scriu o carte de vindecare a suferințelor determinate de despărțiri și să le ofer oamenilor câteva exemple ale celor care au reușit să-și recapete puterea”, a menționat Maria-Dorina Matiș.

La lansarea cărții au vorbit actorul și regizorul Liviu Pancu și directorul Bibliotecii Județene Mureș, Monica Avram, iar un elev, Sarmis Pancu, de la Liceul de Artă, a susținut un miniconcert la vioară.

Maria-Dorina Matiș este licențiată în filosofie la Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, a urmat un master în Managementul relațiilor internaționale la aceeași universitate, iar din 1993 este jurnalist. A obținut certificarea în hipnoză și hipnoterapie din partea Asociației Europene pentru Hipnoterapie Medicală și Terapia Subsonștientului, este maestru Reiki Usui, maestru în “Vindecarea cu Îngeri” și practicant Karuna Reiki gradele I și II. (Agerpres)

Lasă un comentariu