SĂRBĂTOARE LA SĂRMAȘU – FESTIVALUL DE FOLCLOR PENTRU TINERET “MLĂDIȚE”

Distribuie pe:

Duminică, 22 mai, la Sărmașu, într-o atmosferă de mare sărbătoare a avut loc Festivalul de Folclor pentru Tineret “Mlădițe”. Pe scena festivalului au evoluat: grupurile Hodăceanca, Doina Albești Târnava, Spice Mureșene, Ansamblul Artistic Profesionist Mureșul, precum și soliștii Maria Neag, Maria Sântean Faghiura, Dorina Grad, Dorina Oprea, Leontina Pop, Anca Branea, Teodora Țogorean. De asemenea, au participat și invitați din Bulgaria, grupul “Mladost” din Burgas și “Rakovina” din Pomorie.

“Mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea Festivalului de Folclor pentru tineret «MLĂDIȚE», dlui Iulian Praja, directorul Centrului Județean pentru cultură tradițională și educație artistică Mureș, dlui Țăgorean Marian, director al Ansamblului Profesionist «Mureșul» din Târgu-Mureș, dlui Molnár Joszef Joco, dnei Viceprimar Trombitas Jolan”, a scris primarul orașului Sărmașu pe pagina sa de facebook.

Prezentă la eveniment, deputatul Dumitrița Gliga a declarat că “este importantă organizarea acestor festivaluri, pentru că sunt o modalitate practică și plăcută de a păstra vie și de a perpetua o moștenire extrem de valoroasă. Folclorul reprezintă demonstrația cea mai fidelă a creativității oamenilor din această parte a Europei și pentru noi este o adevărată carte de identitate, pe care nu ne putem permite să o pierdem”.

Lasă un comentariu