LA TÂRGU-MUREȘ A AVUT LOC PRIMA EDIȚIE A CONCURSUL NAȚIONAL DE TEATRU CORNEL POPESCU

Distribuie pe:

Într-un comunicat de presă dat publicității ieri, Liceul Vocațional de Artă din Târgu-Mureș anunță că în perioada 11-17 mai 2022 s-a desfășurat, în municipiul cunoscut și ca “Orașul florilor”, prima ediție a Concursului Național de Teatru Cornel Popescu, concurs dedicat elevilor din instituțiile de învățământ vocațional din țară - specializarea Arta Actorului.

Concursul a fost organizat de Liceul Vocațional de Artă Târgu-Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș în parteneriat cu Universitatea de Arte Târgu-Mureș și Teatrul Național Târgu-Mureș.

La această ediție desfășurată în sistem online, peste 60 de elevi din cadrul liceelor de profil artistic din orașe precum București, Cluj-Napoca, Galați, Brăila, Buzău și Târgu-Mureș au participat cu materiale video, tema concursului fiind Distanțări/Apropieri.

Au fost acordate premii și mențiuni, în funcție de anii de studiu, dintre elevii târgumureșeni printre câștigători numărându-se Popa Denisa (Locul I, secțiunea eseu - fete clasa a XII-a), Simionov Raisa (Locul I - secțiunea eseu), Moldovan Andra (Locul al II-lea - secțiunea eseu).

Juriul concursului a fost compus din profesori ai Universității de Arte din Târgu-Mureș și actori ai Teatrului Național Târgu-Mureș.

Concursul Național de Teatru Cornel Popescu își propune promovarea artei interpretative și a scrierii dramatice în rândul elevilor din liceele vocaționale cu secție de teatru, a elevilor care frecventează cercurile de teatru din Palate și Cluburi ale copiilor sau cursurile de teatru din școlile private, cât și elevilor din colegiile, liceele teoretice sau tehnologice din țară, atât din învățământul de stat, cât și din cel privat, cu înclinații spre scrierea dramatică și jurnalism cultural.

Concursul Național de Teatru Cornel Popescu se dorește a fi un omagiu adus marelui actor târgumureșean, Cornel Popescu, fiind un nume reprezentativ pentru comunitatea teatrală din Târgu-Mureș, dar și pentru cea națională. Prin rolurile sale făcute pe diferitele scene românești, dar și prin activitatea sa cinematografică, Cornel Popescu a rămas un etalon pentru teatrul și filmul din România.

Lasă un comentariu