IGOR DODON, REȚINUT DE PROCURORII ANTICORUPȚIE

Distribuie pe:

Procurori anticorupție, ofițeri ai Centrului Național Anticorupție (CNA) și ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din Republica Moldova au întreprins, marți dimineața, percheziții la domiciliul fostului președinte, Igor Dodon, informează Radio Chișinău.

Potrivit unor surse ale Deschide.md, Igor Dodon, președinte de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și fost președinte al Republicii Moldova, a fost reținut pentru 72 de ore. Totodată, potrivit surselor, a fost reținut și cumnatul lui Dodon, Petru Merineanu, care ar fi încercat să distrugă mai multe probe.

Informația privind reținerea lui Dodon pentru 72 de ore a fost confirmată pentru Des-chide.md de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Însă purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, a declarat că nu confirmă deocamdată reținerea lui Igor Dodon. “Este prematur să vorbim despre o reținere a lui Igor Dodon atât timp cât acțiunile de urmărire penală sunt în curs de desfășurare”, a spus Mariana Cherpec pentru Radio Chișinău, adăugând că “au loc mai multe acțiuni, urmând să fie efectuate mai multe acțiuni pe parcursul zilei”.

Mariana Cherpec a precizat pentru presă că este vorba despre un dosar penal deschis în baza mai multor articole din Codul Penal.

Igor Dodon este bănuit de mai multe infracțiuni, inclusiv corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Săptămâna trecută, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus repornirea urmăririi penale în dosarul numit în spațiul public din Republica Moldova “kuliok” (“punga”). Este vorba de imaginile video din 2019 în care Igor Dodon primește o pungă de la fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, în care se presupune că ar fi fost bani. Igor Dodon a negat însă că ar fi primit bani.

În 2020, procuratura a refuzat declanșarea dosarului penal pe motiv că nu se putea demonstra că în pungă ar fi fost bani.

(Agerpres)

PRINȚUL CHARLES ÎN VIZITĂ ÎN ROMÂNIA

Prințul Charles al Marii Britanii a efectuat o vizită în România, ieri, fiind primit de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, și de către Custodele Coroanei, MS Margareta, la Palatul Elisabeta.

Primirea de la Palatul Cotroceni a fost programată la ora 14.45.

Tot ieri, Prințul Charles a vizitat centrul pentru refugiați ucraineni organizat la Romexpo, pentru a vedea răspunsul excelent al autorităților române la criza umanitară ucraineană a ultimelor luni. Alteța Sa Regală a fost însoțit de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române.

Principele de Wales a vizitat Palatul Elisabeta în anii 2011, 2016, 2017 și 2018. Principele de Wales este prezent, din 1998 încoace, aproape în fiecare an în țara noastră, iar în Marea Britanie, Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale.

(Agerpres)

Lasă un comentariu