“TAKE, IANKE ȘI CADÂR”: SPECTACOL CARITABIL, ÎN SPRIJINUL ARTIȘTILOR UCRAINENI

Distribuie pe:

Teatrul Național Târgu-Mureș - Compania “Liviu Rebreanu” vine în sprijinul artiștilor ucraineni afectați de război și a programat în acest sens o reprezentație caritabilă a comediei de succes “Take, Ianke și Cadâr”, de Victor Ion Popa, în regia lui Nicu Mihoc.

Spectacolul va fi prezentat în cadrul Campaniei umanitare Artiști români pentru artiști ucraineni, inițiate de UNITER, în parteneriat cu Worldwide Reading Project și CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore, proiect de strângere de fonduri care se va desfășura în perioada 16 mai - 15 iunie.

Scrisă în 1932, piesa “Take, Ianke și Cadâr”, de Victor Ion Popa, a trecut proba timpului și a devenit unul dintre cele mai populare și mai montate texte interbelice din literatura dramatică română. Povestea celor trei mici negustori - un român, un evreu și un turc - a căror tihnă monotonă e tulburată de o dilemă de ordin personal redefinește relațiile interetnice și, în profunzime, cele interumane. Pe fondul tensiunilor sociale globale provocate de fenomenul migrației și a relațiilor uneori încordate și alimentate politic dintre minoritățile etnice și populația majoritară, “Take, Ianke și Cadâ” formulează întrebări și propune răspunsuri actuale într-o manieră plină de umor, în care slăbiciunile umane sunt tratate cu o ironică indulgență, iar posibilitățile de negociere prin înțelegere reciprocă sunt evidențiate cu o inteligență fină.

Din distribuție fac parte actorii Liviu Pancu (Take), Dan Rădulescu (Ianke), Costin Gavază (Cadâr), Cristian Iorga (Ionel), Loredana Dascălu (Ana), Csaba Ciugulitu (Ițic), Cristina Holtzli (Baba Safta) și Ștefan Mura (Gypsy).

Regia îi aparține lui Nicu Mihoc, scenografia este realizată de Horațiu Mihaiu, iar regia tehnică este asigurată de Teodora Crăciun.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Reprezentația va avea loc marți, 7 iunie, ora 19.00, la Sala Mare.

Încasările rezultate din această reprezentație vor fi direcționate artiștilor ucraineni care trec acum prin momente teribile.

Biletele pot fi achiziționate online, de pe platforma www.mystage.ro: https://www.mystage.ro/spectacole/take-ianke-si-cadar-3285/

Biletele pot fi achiziționate și în format fizic de la Casieria Teatrului, de luni până vineri, între orele 9.00-19.00. Rezervări pot fi făcute la numărul de telefon 0365/80.68.65.

P.R. MARKETING

Lasă un comentariu