ANTRENORUL HANDBALIȘTILOR DINAMOVIȘTI, CEL MAI BUN ANTRENOR CATALAN PE 2021

Distribuie pe:

Antrenorul echipei de handbal masculin Dinamo București, Xavier Pascual, a fost premiat la Barcelona cu titlul de “cel mai bun antrenor catalan în 2021”, a anunțat miercuri gruparea bucureșteană.

“Marți, la Barcelona, s-a desfășurat cea de a 25-a Gală a Sportului Catalan. Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc pe 18 ianuarie, dar a fost amânat din motive medicale. În cadrul acestei gale de ținută, antrenorul echipei de handbal Dinamo, Xavier Pascual, a primit premiul pentru «Cel mai bun antrenor catalan din 2021»“, se arată într-un mesaj al CS Dinamo.

Înainte de a prelua Dinamo București și naționala României, Xavi Pascual a cucerit în 2021 toate trofeele cu FC Barcelona, inclusiv EHF Champions League. În 2022, Pascual a câștigat cu Dinamo titlul național și Cupa României.

Sursa foto: fanatik

MĂSURI PENTRU CA FOTBALIȘTII ȘI ANTRENORII SĂ FIE PLĂTIȚI LA TIMP

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că LPF împreună cu Federația Română de Fotbal și Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN) vor introduce în curând anumite măsuri după modelul celor folosite în Spania pentru ca jucătorii și antrenorii să fie plătiți la timp.

Prin implementarea acestor măsuri se vor evita situațiile în care s-au aflat în actualul sezon cluburile Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni, care au fost depunctate de către comisiile FRF pentru restanțele salariale.

“Avem această preocupare pentru a nu se mai întâmpla. Totul pleacă de la conducerea cluburilor, cei de acolo nu se încadrează în bugetele pe care și le propun și fac contracte mai mari decât ar trebui. Deci nu au venituri pentru a face acele cheltuieli. Și atunci avem această preocupare, iar împreună cu FRF și cu AFAN ne gândim la o soluție preluată din Spania pentru ca jucătorii și cei din staff-urile tehnice să fie plătiți la timp. Nu știu dacă putem interveni la plafonarea salariilor. Adică noi putem face așa ceva, dar cluburile pot face contracte duble sau acte adiționale pe care noi nu le putem vedea și ajungem în aceeași situație”, a afirmat Iorgulescu.

Întrebat dacă LPF va lua măsuri și în ceea ce le privește pe Petrolul Ploiești și FC Hermannstadt, cluburi care au promovat în Liga I și care au probleme financiare, Iorgulescu a răspuns: “Noi nu cunoaștem aceste lucruri, că ele stau prost financiar. Noi ne facem datoria și suntem siguri că marea parte din bugetele lor va veni din drepturile TV. Îi vom chema la LPF și specialiștii noștri se vor uita pe bugetele lor să vedem în ce condiții pot duce până la final noul campionat”.

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a afirmat că noile măsuri după modelul din Spania ar putea fi introduse încă din sezonul următor.

VICTORIE DRAMATICĂ A NAȚIONALEI DE VOLEI A ROMÂNIEI ÎMPOTRIVA UCRAINEI

Naționala feminină de volei a României a debutat cu o victorie dramatică în Grupa C a competiției Golden League, 3-2 (25-15, 22-25, 19-25, 25-21, 15-12) cu Ucraina, marți, în Sala Sporturilor din Alexandria. La debutul oficial al selecționerului spaniol Guillermo Naranjo Hernandez, tricolorele au câștigat clar primul set, cu 25-15, dar apoi au cedat două la rând, 22-25 și 19-25. În setul patru, România a fost condusă cu 18-11, dar a reușit egalarea, 20-20, după o revenire formidabilă, câștigând cu 25-21. În tiebreak, Ucraina a avut 8-5, dar România a reușit o nouă revenire (8-8) și s-a impus cu 15-12, după mai bine de două ore de joc (2 h 07 min).

Rodica Buterez a reușit 20 de puncte, iar Adelina Budai-Ungureanu 17. De la învinse s-au remarcat Oleksandra Milenko (24 p), Ana Harcinska (13) și Svitlana Dorsman (11).

Meciul a fost arbitrat de bulgarul Ivailo Ivanov și de românul Benone Vișan.

Cele două echipe se vor înfrunta din nou miercuri, tot la Alexandria (ora 17:00).

Din grupă mai face parte și echipa Ungariei. Prima clasată se va califica la turneul final.

ROMÂNIA, ÎN PREMIERĂ LA EUROPENELE DE TRAMBULINĂ

România va participa în premieră la Campionatele Europene de trambulină, prin Alexandru Avasiloae (18 ani), a anunțat, miercuri, Federația Română de Gimnastică, pe pagina sa de Facebook.

Fostul săritor în apă va evolua mai întâi la Cupa Mondială (27-28 mai) de la Rimini (Italia), fiind însoțit de antrenorul Florin Avasiloae, masorul Răzvan Spirescu și de antrenorul federal Mircea Brânzea.

La Campionatele Europene de la Rimini (1-5 iunie) sunt înscriși 64 de gimnaști din 20 de țări. Datorită organizatorilor, Alexandru Avasiloae va rămâne în Italia între cele două competiții și se va antrena alături de gimnaști cu experiență în această disciplină, precizează FRG.

Trambulina (trampolina) este disciplină olimpică din 2000, dar în România face primii pași.

MARCEL PUȘCAȘ: FĂRĂ LPF, JUMĂTATE DINTRE ECHIPELE DIN LIGA I AR DISPĂREA”

Directorul general al clubului FC U Craiova, Marcel Pușcaș, a afirmat, marți, că fără Liga Profesionistă de Fotbal, jumătate dintre echipele din Liga I ar dispărea și că un număr mai mic de formații nu ar fi oportun.

Mie mi se pare că liga este o instituție benefică, pentru că nu știu ce se fac foarte multe cluburi fără Liga Profesionistă de Fotbal. Și răspunsul este că ar mai supraviețui vreo 8 din 16. Și mai puține echipe nu am putea avea, pentru că și UEFA recomandă un număr minimal de 30 de meciuri ca o competiție să fie cât de cât bună. Și așa cred că avem cele mai multe baraje din lume și nu știu dacă folosesc toate. La numărul de jucători profesioniști cred că suntem primii din Europa, iar la calitatea fotbalului suntem printre ultimii, pe locul 40. Nu cred că se impune scăderea numărului de echipe, nici raportat la suprafața țării, și ca număr de locuitori, trebuie să ne mulăm după ceea ce fac celelalte țări europene de dimensiunea noastră”, a spus Pușcaș la finalul Adunării Generale a LPF.

El a precizat că ar fi de preferat ca banii proveniți din amenzile primite de echipele din Liga I să nu ajungă la Federația Română de Fotbal pentru a fi redistribuți către alte sectoare, ci să rămână la Liga Profesionistă de Fotbal.

“Amenzile pentru suporteri probabil că se duc la Federația Română de Fotbal și apoi la futsal, sau la fotbal feminin, sau la juniori. Nu este normal, banii care sunt obținuți de către o instituție dintr-o competiție nu e normal să meargă la liga a treia, sau la futsal, sau la fotbal feminin. Pentru că, în ciuda faptului că banii sunt mai mulți la Liga I, și costurile sunt mai mari. Și atunci de ce să nu îmi revină mie un milion de euro la ligă, care să se împartă după anumite criterii celor 16 participante și să achităm arbitrii sau observatorii din banii pe care îi produce chiar liga? Sunt peste 1 sau 2 milioane de euro care se adună într-un alt loc decât la

ligă, bani care vin dintr-o competiție organizată de Liga Profesionistă de Fotbal și ei trebuie să rămână la Liga Profesionistă de Fotbal. Cred că liga ar trebui să aibă atribuțiuni mai mari, din păcate lucrurile nu stau chiar așa. Nu spun că două milioane de euro a rezolvat să batem Macedonia, dar cu siguranță ar fi mai bine”, a completat Pușcaș.

Referitor la schimbările din echipa sa, Pușcaș a afirmat că în această pauză competițională urmează să plece mai mulți jucători, precizând însă că antrenorul Nicolo Napoli va semna prelungirea contractului la întoarcerea din Italia.

“Vorbim despre mai multe schimbări, pentru că majoritatea contractelor din România sunt până la 30 iunie, cred că 95% dintre contracte sunt până la 30 iunie. Și jucătorii așteaptă oferte, și noi așteptăm jucători, și se poate întâmpla orice. Probabil că și noi o să ne despărțim de câțiva jucători,

pleacă, vin jucători, este o mișcare continuă. Napoli va semna, oferta este la el, a plecat în vacanță și când vine va semna”, a mai spus conducătorul echipei oltene.

Sursa foto: prosport

AGERPRES

Lasă un comentariu