CAMPANIE DE DONARE DE SÂNGE PENTRU VICTIMELE RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

Distribuie pe:

În cadrul campaniei “Sângele tău este aur pentru victimele războiului din Ucraina”, românii sunt încurajați să doneze sânge. Campania este organizată de 321 sport și susținută de Sun Plaza, care îi va recompensa pe primii 300 de donatori cu vouchere în valoare de 50 de lei la Gloria Jean's. Toți cei care doresc să se implice, după donarea de sânge în cadrul oricărui centru de transfuzie sanguină din România, vor trebui să-și înscrie datele personale și să atașeze dovada donării (o fotografie cu codul unic de donare și data donării). Donatorii vor primi un e-mail de confirmare în baza căruia vor beneficia de voucherul Gloria Jean's din Sun Plaza. Pentru a intra în posesia voucherului, este necesară prezentarea la Info Desk din Sun Plaza, București.

“Vrem ca această campanie de donare de sânge să poată ajuta victimele războiului din Ucraina și, mai departe, mesajul plecat din România să ajungă pe tot globul și să mobilizeze oamenii să doneze sânge pentru a ajuta victimele acestui război crud, inutil și inuman. Sau, de ce nu, pur și simplu să doneze sânge pentru prima dată în țara lor, salvând viețile celor care au nevoie. Solidaritatea venită de pe întreg mapamondul a demonstrat că umanitatea este cea care va învinge întotdeauna, iar gândurile bune au capacitatea de a depăși încercările dificile”, declara Radu Restivan, fondatorul 321sport.

“Ne bucurăm să susținem această campanie de donare de sânge și astfel să îi putem sprijini pe cei care sunt acum în suferință. Trebuie să fim alături de cei care trec prin acest război și să ajutăm cum putem.”, a transmis reprezentantul Sun Plaza.

Un român și un ucrainean, protagoniștii spotului campaniei

Spotul campaniei “My Blood is Gold for Ukraine” îi are ca protagoniști pe Serhiy Sydorchuk și Florin Cernat, doi fotbaliști care și-au reprezentat cu mândrie țările în competiții internaționale. Sydorchuk este un membru de bază al Naționalei Ucrainei, iar Florin Cernat nu doar că a jucat pentru Naționala României, dar meciul lui de debut a fost chiar contra Ucrainei. În plan personal, pe cei doi îi leagă și un traseu comun în cariera fotbalistică, dar și o prietenie puternică. Sydorchuk, alături de soție și cei trei copii ai săi, a părăsit Ucraina și s-a refugiat în România pentru a se adăposti de război, iar Cernat i-a sărit imediat în ajutor.

Indiferent de culorile de pe tricou, prima regulă în fotbal, dar și în viață, este sa fii OM! La unison, Serhiy Sydorchuk și Florin Cernat încurajează românii să doneze sânge pentru victimele de război din Ucraina, pentru că fiecare strop contează și se transformă în “aur” pentru cei care vor beneficia de el.

Cum devii donator de sânge

Pentru a deveni donator de sânge, trebuie îndeplinite o serie de condiții: să ai vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 de ani; să ai greutatea cuprinsă între 50 și 100 kg (femei), 60 și 110 kg (bărbați); să nu fi suferit intervenții chirurgicale sau stomatologice în ultimele 3 - 6 luni; să ai puls regulat (60-100 bătăi/minut); tensiune arterială sistolică să fie între 100 și

180 mmHg; femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală; să nu consumi grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării; să nu fi sub tratament pentru diferite afecțiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.

În dimineața recoltării, poți consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun frugal, legume și fructe. Nu fuma cu o oră înainte și una după donare. De asemenea, odihnește-te bine în noaptea de dinaintea donării.

Zeci de acțiuni de donare

Atât 321sport, cât și Sun Plaza organizează campanii de donare încă din 2015, iar scopul lor comun le-a unit forțele anul acesta pentru Ucraina.

Sun Plaza a organizat până în acest moment opt campanii în care au fost strânși 470.65 de litri de sânge, acest lucru însemnând 3.137 de vieți salvate.

Prima donare de sânge a comunității 321sport a fost la câteva zile după tragedia de la Colectiv, când medicii din spitale lansau mesaje cu privire la lipsa de sânge pentru pacienți. De atunci au fost organizate zeci de acțiuni de donare, timp în care sute de alergători s-au alăturat demersului #MyBloodIsGold, salvând peste 1.500 de vieți. 321sport și Sun Plaza au salvat împreună peste 4.600 de vieți și vor continua să o facă și de acum înainte.

Alături de oameni”

Comunitatea de alergare 321sport a apărut în 2015 și, încă de la început, scopul său a fost să fie alături de oameni: să îi încurajeze să alerge, să îi susțină pe tot parcursul efortului și să aibă grijă ca absolut orice participant să se simtă binevenit și acceptat. Valorile 321sport #RunningCulture sunt prietenia, solidaritatea și incluziunea socială, pe care le transmite la toate evenimentele pe care le organizează, am aflat de la Carmen Matei, PR Enthusiast Deci Se Poate.

Campania “My Blood is Gold for Ukraine” se desfășoară până pe 10 iunie.

Lasă un comentariu