E O NEBUNIE CÂT DE MULT GUNOI ADUNĂM

Distribuie pe:

Un activist de mediu din SUA se plimbă, pășind anevoios pe străzile luxoase din Beverly Hills, cărând aproape 30 de kilograme de deșeuri pe care și le-a depozitat cu meticulozitate în costumul său transparent din plastic de la începutul unui proiect educațional pe care îl conduce, relatează AFP. “Am vrut să găsesc o modalitate vizuală de a ajuta oamenii să înțeleagă cu adevărat ce reprezintă deșeurile pe care le acumulăm", a explicat Rob Greenfield pentru AFP. El a decis să transporte asupra sa toate deșeurile pe care le generează timp de o lună întreagă, plimbându-se pe străzile din Los Angeles pentru a-i sensibiliza pe cei pe care îi întâlnește în cale.

“În medie, o persoană creează peste două kilograme de deșeuri pe zi, așa că acest costum trebuie să poată suporta multă greutate. În jurul celei de-a douăsprezecea zi am început să simt greutatea consumerismului. Am simțit greutatea, am văzut și rezultatul și mi-am spus, uau, e o nebunie cât de mult gunoi adunăm", a declarat el.

Tânărul, care se mândrește că nu are decât 44 de obiecte în posesie pentru nevoile sale zilnice, este de obicei un propovăduitor al minimalismului și oferă sfaturi pe internet pentru reducerea consumului și a poluării. În 2019, pe tot parcursul anului, el s-a hrănit fără să cumpere nimic din comerț, cultivând și recoltând ceea ce mânca.

(Agerpres)

Lasă un comentariu