DE TREI DECENII, ÎN CĂUTAREA NORMALITĂȚII

Distribuie pe:

În Cartea Numerii din Vechiul Testament, Capitolul 14, versetul 33, Dumnezeu pedepsește poporul ales pentru cârtire împotriva lui Moise și a lui Aaron: “Copiii voștri vor rătăci prin pustie 40 de ani și vor suferi pedeapsă pentru desfrânarea voastră, până vor cădea toate oasele voastre în pustie".

După uciderea lui Nicolae Ceaușescu, un evreu comunist, Silviu Brucan, spunea că românii sunt un popor ciudat și că țara va intra într-o normalitate după 20 de ani. Iată că au trecut trei decenii și normalitatea se lasă încă așteptată. Doi președinți mărturiseau, la un moment dat, că ,,România este un stat mafiot”(Traian Băsescu) și că “România este un stat eșuat”(Klaus Johannis).

În așteptarea normalității, populația României trece prin experiențe dramatice. În cartea “Am fost secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu", Constantin Boștină, dialog cu Alice Barbu și S.R. Stănescu, “În Ochiul Ciclonului", Editura Evenimentul și Capital, București 2021, cu un motto extrem de bine ales - “Când voi muri eu, după mine rămâne un singur mare naționalist în care să credem - Ceaușescu! Nu știu eu cât de comunist e el, dar ține cu nația asta, să știi de la mine. Ăsta e român adevărat. Ține cu noi!.... Ați văzut, domnule, era mai mare naționalist ca mine, că l-au omorât înaintea mea”(Petre Țuțea). Dr. Constantin Boștină, tehnocrat, economist de talie internațională, mărturisește că datoria României în ultimii 30 de ani este de 125 miliarde de euro, fără să fie făcută o investiție majoră și că în 30 de ani, România a avut 25 de guverne. Domnia sa prezintă date concrete privind bogățiile imense de care dispune țara noastră. Păcat că nu suntem în stare să le valorificăm în interesul populației. Din surse oficiale aflăm că peste 5 milioane de români au fost obligați să părăsească țara, în marea majoritate tineri.

Neoficial, se spune că Diaspora românească este de peste 8 milioane, România fiind printre primele locuri din lume la acest capitol. În așteptarea normalității, în primul rând trebuie să avem în vedere redresarea economică, cu posibilități de asigurare a locurilor de muncă și cu o retribuție decentă în toate domeniile. Inițiativa ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, un tânăr patriot, naționalist, de a încuraja procesarea materiei prime din agricultură prin industria alimentară românească, mi se pare promițătoare. Dacă va fi îngăduit de haita politicienilor bătrâni, acest ministru tânăr poate ridica “blestemul”de la uciderea, în ziua de Crăciun a anului 1989, a lui Nicolae Ceaușescu.

Concret, în județul Mureș, industria alimentară și de procesare a produselor agricole aparține investitorilor străini, iar terenurile agricole au fost vândute, prin interpuși, companiilor străine.

Așteptăm ca normalitatea să vină din partea tinerei generații!

VASILE BOTA

Lasă un comentariu