OBICEIURI BIZARE LA NUNȚI

Distribuie pe:

1. În unele sate din Africa, tinerii însurăței își petrec noaptea nunții în trei. Una dintre bătrânele satului, deseori una dintre soacre, îi însoțește pe tineri în dormitor pentru a certifica virginitatea miresei și a-i explica ce are de făcut pentru a-și satisface soțul. Dacă “martora”consideră că mireasa este “experimentată", poate susține că aceasta din urmă nu a fost virgină și poate cere anularea căsătoriei.

2. În Scoția se practică “înnegrirea miresei". Rudele și prietenii acesteia o “răpesc”și o acoperă cu cele mai urât mirositoare și lipicioase substanțe pe care le găsesc. Miresele sunt acoperite cu un amestec de ouă, sosuri, unt, brânză, pește, în principiu alegerea ingredientelor depinde de bunul plac și imaginația răpitorilor.

3. Miresele și femeile din comunitatea Tujia din China plâng câte o oră, în fiecare zi, înaintea nunții. Obiceiul “plânsului de nuntă”se practică timp de o lună înaintea nunții.

4. În India se spune că femeile Manglik Dosh (femeile născute când Marte și Saturn se află în casa a șaptea) sunt blestemate să le moară soții. Pentru a amâna moartea soțului, ele trebuie să se căsătorească mai întâi cu un copac sau un alt obiect și abia apoi cu un bărbat. Copacii și celelalte obiecte sunt distruse pentru a le feri soții de o moarte prematură.

5. În Fiji, bărbatul trebuie să meargă la viitorul său socru cu un dar pentru a-i cere fiica de soție. Și nu orice dar. Viitorul mire trebuie să ducă un dinte de balenă, simbolul suprem al bogăției. Dacă viitorul socru acceptă să-și dea fiica de soție, mirele trebuie să pregătească un festin pentru rudele miresei. Apoi, chiar înaintea nunții, trebuie să-și ducă mireasa la un tatuator pentru a o face și mai frumoasă.

6. Într-un sătuc din Sabah, un stat malaezian, tinerii însurăței din comunitatea Tidong trebuie să nu-și facă nevoile timp de 72 de ore. Pentru a se asigura că nu trișează nimeni, cei doi primesc cantități mici de apă și hrană și sunt urmăriți îndeaproape de familie și prieteni.

Lasă un comentariu