LUCRURI MĂRUNTE CARE NE FAC FERICIȚI...

Distribuie pe:

Psihologii încearcă să ne convingă că fericirea personală depinde numai de noi, că este responsabilitatea noastră și nu a altora, iar pentru a ne convinge de acest adevăr ne oferă și câteva sfaturi pentru a ne atinge scopul.

Nu uita de zâmbete - Zâmbește cât de des și cât de mult poți. Cu fiecare zâmbet, creierul nostru eliberează hormoni analgezici, antiinflamatori, care ne ameliorează anxietatea. De altfel, nu contează dacă zâmbim fără motiv sau de bucurie.

Fă-ți timp pentru prieteni și familie - Înconjoară-te de oameni care îți plac și lângă care te simți bine. Relațiile interumane sunt cele care ne influențează viața, dispoziția și, nu în ultimul rând, fericirea.

Ieși din zona de confort - Oricine iese din zona de confort învață ceva nou și rămâne curios pe termen lung. Astfel, îți vei lărgi orizonturile și vei descoperi lumea.

Ajută-ți semenii - Ajută-i pe alții, implică-te în problemele lor, fii acolo pentru ceilalți. Noi, oamenii, suntem ființe sociale și orice ne întărește relațiile interpersonale ne face mai fericiți.

Fii activ și fă ceva frumos - Răsfață-te! Fă ceva care îți aduce bucurie sau distracție. Asigură-te că nu vei cheltui banii pe lucruri materiale, ci pe experiențe, călătorii și lucruri frumoase.

Ieși la plimbare - Vitamina D și lumina soarelui asigură o bună dispoziție și sentimente de fericire în cel mai scurt timp. O scurtă plimbare în pauza de prânz, sport în aer liber, o înghețată la soare... Profită de fiecare ocazie pentru a te afla la aer curat.

Ia decizii - Pierdem adesea șanse, deoarece luăm decizii proaste și ne simțim stresați. Deci, când iei o decizie, întreabă-te: Ce mă face fericit?

Ai grijă de corpul tău - Fructele și legumele proaspete te mențin în formă și sănătos. Apa suficientă și exercițiile fizice susțin funcțiile vitale ale corpului. Aceste lucruri întăresc mintea și corpul deopotrivă.

Comunică - Fie că este vorba despre o discuție fugară cu un străin sau o conversație cu un prieten apropiat, atunci când ești alături de alte persoane te simți mai fericit, mai puternic și mai puțin singur. Cei care împărtășesc experiențele pozitive și momentele de fericire cu ceilalți își dublează și propria fericire.

Nu uitați! Buna dispoziție este contagioasă. S-a dovedit științific că fericirea, buna dispoziție și alte emoții pozitive se transmit de la o persoană la alta.

Stabilește-ți obiective mici și realizabile - Atunci când problemele sau provocările par imposibil de rezolvat, împarte-le în porții mai mici și ușor de gestionat. În acest fel poți rezolva chiar și sarcinile mari și, la final, vei privi cu mândrie la succesele tale.

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu