VICTORIE A ROMÂNIEI CONTRA UNGARIEI ÎN GOLDEN LEAGUE

Distribuie pe:

Naționala feminină de volei a României a învins, sâmbătă seara, la Budapesta, cu 3-2, formația Ungariei, în cel de-al treilea meci din grupa C a competiției Golden League. În primele jocuri, disputate la 24 și 25 mai, la Alexandria, contra Ucrainei, România a câștigat cu 3-2 și a pierdut, apoi, cu 3-1.

Partida retur cu Ungaria este programată la 8 iunie. Câștigătoarea grupei se va califica la turneul final. Și naționala masculină de volei a învins, sâmbătă, la Galați, Macedonia de Nord cu 3-2, într-un meci din grupa B a competiției Silver League. Este a doua victorie pentru echipa țării noastre, după cea cu Albania, scor 3-1, la Tirana. Următorul joc al selecționatei tricolore este programat la 1 iunie, tot la Galați, contra Bosniei-Herțegovina.

RAPID BUCUREȘTI, CAMPIOANĂ LA HANDBAL FEMININ DUPĂ 19 ANI

Campioana en-titre, CSM București, și liderul Ligii Naționale, Rapid București, au obținut victorii, duminică, în ultima etapă a sezonului, însă doar echipa din Giulești a reușit să cucerească titlul, la doar un punct diferență. În urma rezultatelor, Rapid București are 69 de puncte, în timp ce CSM București are 68, astfel că titlul național revine formației din Giulești, campioana din 2021 este vicecampioană, iar podiumul este completat de SCM Râmnicu Vâlcea (55 de puncte). Rapid București devine campioană după 19 ani, fiind al 6-lea titlu național din propriul palmares, după cele din 1961, 1962, 1963, 1967 și 2003. Rapid București va evolua sezonul viitor și în Liga Campionilor, competiție în care are șanse la wild-card și vicecampioana CSM București.

DINAMO KIEV VREA SĂ DISPUTE MECIURILE DIN SEZONUL VIITOR, ÎN ROMÂNIA!

În contextul invaziei ruse din Ucraina, campionatul de fotbal ucrainean a fost întrerupt, dar formațiile calificate în cupele europene încă sunt așteptate să participe. Dacă celelalte formații plănuiesc să joace în Polonia, Mircea Lucescu este dornic să o aducă pe Dinamo Kiev în România.

Liga ucraineană a fost suspendată și nicio campioană nu a fost desemnată, chiar dacă Șahtior Donețk ocupa prima poziție, cu un mic avans față de Dinamo Kiev.

Totuși, autoritățile au decis să nu se desemneze vreo campioană în acest sezon, dar ca echipele să participe în cupele europene conform pozițiilor pe care le ocupau înaintea suspendării.

Așadar, Șahtior va accede direct în grupele Champions League, în timp ce Dinamo Kiev va participa în preliminariilea competiției, din turul al treilea. Conform presei ucrainene, “Il Luce”, ar dori ca echipa sa să evolueze în România, preferabil la București, la fel cum a făcut-o și echipa de juniori a lui Dinamo Kiev. Sursa citată mai punctează că formațiile ucrainene au două săptămâni pentru a lua o decizie în privința stadionului pe care vor disputa meciurile din cupele europene.

FRANCESCO BAGNAIA A CÂȘTIGAT MARELE PREMIU AL ITALIEI LA MOTOGP

Italianul Francesco Bagnaia (Ducati) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Italiei la MotoGP, a opta etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză. Pentru Bagnaia este al doilea succes din acest sezon, după cel obținut în Spania.

Pe locul doi s-a clasat Fabio Quartararo (Yamaha), iar pe trei a terminat Aleix Espargaro (Aprilia). Quartararo este lider în clasamentul general. Etapa următoare, GP-ul Cataluniei, va avea loc în data de 5 iunie.

CÂINII” AU RETROGRADAT PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ISTORIE

Formația Dinamo a retrogradat, duminică, în Liga a 2-a Casa Pariurilor, după ce a pierdut barajul cu Universitatea Cluj, scor general 1-3, după 0-2 în tur și scor 1-1 în retur. Dinamoviștii vor evolua în eșalonul secund pentru prima dată de la înființarea clubului, în 1948. Clujenii revin în primul eșalon.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu