FESTIVITĂȚILE DE ABSOLVIRE DIN JUDEȚUL MUREȘ, SURPRINSE ÎN IMAGINI - SOLEMNITATE, EMOȚIE, BUCURIE ȘI SPERANȚE

Distribuie pe:

Unul din cele mai frumoase evenimente din viața tinerilor este cel al absolvirii liceului. În cursul săptămânii trecute, liceele și colegiile din județul Mureș au organizate manifestări dedicate absolvenților claselor de a XII-a. Evenimentele au avut loc fie în curțile școlilor, în centrul orașelor sau în săli care puteau găzdui sute de oameni. Un eveniment mai deosebit a avut loc la Sighișoara, unde trei licee au organizat, ca în fiecare an, evenimentul dedicat absolvirii. Vă propunem un colaj foto cu imagini de la principalele evenimente surprinse de noi, precum și mesajele primarilor sau oficialităților care s-au adresat tinerilor aflați în fața acestui eveniment important din viața lor.

Primarul municipiului Târgu-Mureș, Soós Zoltán, prezent la manifestările dedicate absolvirii, care au avut loc în Cetatea Medievală, le-a transmis absolvenților: “«Omul vede bine numai cu inima. Ceea ce este important este invizibil pentru ochi» (Antoine de Saint-Exupéry). Am ales acest citat pentru că am învățat de la un profesor drag că toate ideile se nasc în mintea noastră, iar gândirea în sine este un proces mintal. Calea corectă se naște, însă, doar în inimă, în timp ce mintea este plină de gânduri. Cu acest îndemn aș dori să vă urez tuturor mult noroc în a vă trăi viața la maxim. Vă doresc putere și perseverență pentru noile provocări care vă așteaptă și, mai ales, pentru primul mare pas pe care îl faceți astăzi, absolvirea. Fie ca drumurile voastre să fie călăuzite de înțelepciune, iar mereu să vă ascultați cu atenție inimile”.

Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș: “Dragi liceeni, iată că sunteți astăzi proaspăt absolvenți, cu visuri mărețe pentru viitor. Deși ziua în care vă despărțiți de diriginți, colegi și profesori nu este una ușoară, trebuie să vă gândiți că fiecare dintre voi, în decursul celor patru ani, ați învățat lecții importante. Să nu uitați că încheierea acestei etape frumoase din viața voastră este, de fapt, un nou început. În noua etapă a vieții trebuie să fiți la fel de smart și să nu vă lipsească niciodată curajul să înfruntați viața cu toate provocările ei. Felicitări tuturor elevilor pentru absolvirea liceului! Vă doresc mult succes la examene!”

Sorin Megheșan, primarul municipiului Târnăveni: “Vă respect pentru că ați învățat mai repede decât mine cum se pornește un calculator, pentru că ați știut să selectați mai atent cărțile pe care le-ați citit, pentru că ați învățat limba engleză mai repede decât mine, pentru că știți încă de acum cum se face corect nodul la cravată, pentru că vă stă bine și în costum, dar și în blugi. Vă respect pentru că sunteți independenți și pragmatici, pentru că sunteți dispuși să munciți din greu și pentru că vreți să fiți plătiți pe măsură. În ce mă privește, sper că după ce veți absolvi facultatea, să mă pot uita în ochii voștri și să vă spun că am reușit să fac din Târnăveni, împreună cu echipa de la Primărie, ORAȘUL ÎN CARE MERITĂ SĂ TRĂIȚI. Să aveți drum bun în viață!”

Iulian Sârbu, primarul municipiului Sighișoara: “Anul acesta, ne-am bucurat de tradiționala defilare a absolvenților de liceu din Sighișoara pe traseul consacrat. Felicitări, dragi absolvenți de liceu, sunteți o generație care a învățat să se adapteze oricăror situații! Cu respect!” La Sighișoara, toate cele trei licee - Liceul Teotetic “Joseph Haltrich”, Colegiul “Mircea Eliade” și Liceul Tehnologic Nr. 1 - organizează festivitatea de absolvire în aceeași zi.

Mark Endre, primarul municipiului Reghin: “Dragi absolvenți, fiți curajoși, deștepți și exigenți în viață, amintiți-vă întotdeauna că o muncă de calitate transformă maturitatea în bogăție. Vă doresc tuturor ca toate planurile să vă reușească”

Mesajul lui Sabin Pășcan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Mureș: “«Prezentul este acel timp în care timpul atinge eternitatea», spunea Clive Staples Lewis. Astăzi, timpul este emoție... emoția absolvirii celor mai frumoși ani din viață... emoția unui nou început. Un nou capitol din cartea vieții așteaptă nerăbdător să-l scrieți cu dăruire și pricepere. Porniți spre lumea celor patru puncte cardinale, purtând în inimi și în priviri mireasma dulce a anilor de liceu, imaginea unor clase prea mici pentru elanul și fantezia voastră tinerească. “În dulcea lună mai”, dragi absolvenți, promoția anilor 2018-2022, vă mulțumesc pentru performanțele obținute, pentru anii de liceu petrecuți alături de dascălii voștri și vă doresc să credeți în voi și în forța voastră, să vă alegeți cu grijă idealurile, să țintiți mereu tot mai sus! Vă urez succes în tot ceea ce veți face pe noul vostru drum și… nu uitați că noi, cei care rămânem aici, am existat pentru voi!”

Lasă un comentariu