PROIECT DE LEGE PENTRU DECLARAREA BUJORULUI DREPT SIMBOL FLORAL AL ROMÂNIEI

Distribuie pe:

La finele săptămânii trecute a fost depus la Senat un Proiect de lege pentru declararea oficială a bujorului - “Floarea Națională și Simbol Floral al României”. Camera Deputaților va fi cameră decizională.

“Ideea aparține Facultății de Horticultură din cadrul USAMV din București, propunerea lansată în anul 2013 bucurându-se de o foarte largă susținere din partea mediului academic și a socie-tății civile, din țară și din diaspora”, informează deputatul de Mureș, Dumitrița Gliga, coinițiator al proiectului.

Demersul este motivat de faptul că majoritatea țărilor au o floare națională, ca element al identității lor, legat de spațiul geografic, cultural și economic în care acestea se află, detaliază deputatul: “Pe teritoriul României cresc spontan cinci specii de bujor, în rezervații naturale protejate prin lege, iar pe lângă speciile spontane există și 3 specii cultivate, cu peste 100 de varietăți și soiuri. Florile de bujor sunt foarte îndrăgite în întreaga țară, constituind surse de inspirație pentru folclor, muzică, literatură și arta poporului român, fiind asociată în conștiința populară cu ideea de sănătate, frumusețe fizică și spirituală și apreciat ca plantă cu însușiri terapeutice. Conform statisticilor, peste 100.000 de români poartă prenumele sau numele de Bujor”.

Cei care doresc să susțină demersul parlamentarului mureșean sunt invitați să semneze online accesând site-ul https://www.petitieonline.com/bujorul---floare-naional-i...

Lasă un comentariu