FOTBAL FĂRĂ PRESIUNE LA CUPA “PUIUL DE CRĂIEȘTI”, EDIȚIA A IV-A. “SĂ CREZI MEREU ÎN VISUL TĂU”!

Distribuie pe:

Baza sportivă din comuna Gheorghe Doja, județul Mureș, găzduiește în această lună, perioada 4-19 iunie, competiția Cupa “Puiul de Crăiești” la fotbal, aflată la cea de-a IV-a ediție, fiind rezervată categoriilor de vârstă 2012, 2013, 2014, 2015 și 2016. Evenimentul este organizat de către Clubul Sportiv Unirea Ungheni Cristesti, al cărui președinte este prof. Cristian Duran, având ca și partener oficial “Puiul de Crăiești”, alături de Primăria și Consiliul Local Gheorghe Doja, Primăria și Consiliul Local Cristești, respectiv Tasty Pizza. La competiție participă un număr de 70 de echipe, respectiv, aproximativ 1.000 de copii. Turneul se desfășoară sub deviza “Mănâncă sănătos ca să crești frumos!”, fiind o competiție de formare pentru tinerii jucători, fără presiune în joc. Ca și la precedentele ediții, toți vor fi câștigători, tinerii fotbaliști fiind premiați cu medalii și diplome, iar echipele cu trofee. În cadrul turneului va fi organizată și o tombolă caritabilă cu multe premii speciale. Startul competiției Cupa “Puiul de Crăiești”, sub egida “Să crezi mereu în visul tău!”, se va da sâmbătă, 4 iunie, de la ora 9.00, la categoria 2015, urmând duminică, 5 iunie, cu categoria 2013. La ambele categorii de vârstă vor fi angrenate câte un număr de 15 echipe.

BRONZ PENTRU ROMÂNIA ÎN CONCURSUL MASCULIN DE SABIE!

România (Alexandru Zmău, Radu Nițu, Matei Cîdu, Marco Șovar) a întâlnit în primul tur al tabloului principal, cel al optimilor, modesta echipă a Cehiei, care nu le-a ridicat probleme tricolorilor. S-a încheiat 45-17, iar următorul adversar - în sferturi, s-a numit Georgia. A fost un meci pe care românii l-au dominat, cu o singură sincopă, în penultimul releu, atunci când victoria cu 13-5 a lui Goga Kakauridze la Matei Cîdu le-a dat emoții băieților noștri, georgienii apropiindu-se la doar un punct (40-39). În final, Radu Nițu a pus lucrurile la punct, 5-1 cu Vazha Retchia, și victorie cu 45-40 pentru tricolori. În semifinale a urmat Polonia. Ai noștri au condus la începutul partidei, apoi au fost conduși, s-a încercat o revenire pe final, însă scorul a fost 45-39 pentru polonezi, care au și câștigat aurul concursului. România mergea în finala mică, unde urma să înfrunte Franța. Într-un meci de totul sau nimic, românii au pornit ca din pușcă, punând puncte pe tabelă. Tricolorii au condus pe întreg parcursul partidei și au intrat relaxați în ultimul releu, cu 12 puncte avans (40-28). Maxime Pianfetti a tras tare, însă a fost doar 10-5 cu Radu Nițu și România cucerea bronzul european, după o victorie cu 45-38. Locul 1 a fost ocupat de Polonia, iar argintul a revenit echipei Germaniei.

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL-GRAND PRIX DE ȘAH, LA TG. MUREȘ

Nume importante din șahul românesc și internațional și-au anunțat participarea la Festivalul Internațional-Grand Prix România 2022, ce va avea loc în perioada 4-11 iunie, la Tg. Mureș.

Evenimentul, organizat de Federația Română de Șah și clubul sportiv CS Juvenes Tg. Mureș, va cuprinde două competiții, respectiv etapa a 2-a a circuitului Grand Prix România, întrecere rezervată sportivilor cu un coeficient Elo mai mare de 2.200 și Open Tg. Mureș, turneu ajuns la cea de-a treia ediție și rezervat șahiștilor cu un Elo sub 2.200. Printre cei care vor participa la turneul A (Grand Prix) se numără campionul european de seniori din 2005, brașoveanul Dieter Nisipeanu, care de ani buni joacă pentru Germania, Vladislav Nevednichy, campionul României la șah rapid în 2021, marii maeștrii Constantin Lupulescu, Vlad Jianu și antrenorul lotului național masculin Lucian Miron, precum și întreg lotul național feminin (Irina Bulmaga, Alessia Ciolacu, Luminița Cosma, Miruna Lehaci și Mihaela Sandu, împreună cu antrenorul Szabo Gergely). Din străinătate, vor participa șahiști din Anglia, Bulgaria, Spania, Germania, Ungaria, Israel, Italia, Republica Moldova, Serbia, Turcia și Ucraina. “Important de știut este faptul că turneul Grand Prix este organizat de noi împreună cu Federația Română de șah, iar prima etapă a circuitului a avut loc la Palatul Parlamentului din București, a reunit, de asemenea, nume mari și a fost câștigat de un mare maestro din Georgia. La concursul Grand Prix, premiile totalizează 15.000 de euro, iar la turneul B (Open Tg. Mureș), organizat de noi, CS Juvenes, vor fi acordate 29 de premii, în valoare totală de aproximativ 21.000 de lei. Vor fi 9 runde în ambele concursuri, iar partidele vor fi transmise în mediul online (youtube, facebook și cele mai importante site-uri de șah). Întrecerile vor avea loc în Sala de Sport «Pongracz Antal», din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie «George Emil Palade» din Tg. Mureș”, a afirmat Baratosi Daniel, maestru internațional, unul dintre principalii organizatori ai evenimentului.

ROMÂNIA ESTE CAMPIOANA EUROPEANĂ DE TINERET LA SPADĂ FEMININ!

România a reușit o performanță extraordinară, reușind să câștige medalia de aur și titlul continental în întrecerea spadasinelor, de la Tallinn. Bianca Benea, Cristina Constantinescu, Talida Enache și Alexandra Predescu au format o adevărată echipă, care a știut să revină atunci când era condusă, dar, mai ales, a știut să gestioneze situațiile dificile apărute în meciuri. Exceptată de la primul tur al tabloului principal, formația noastră a întâlnit Ucraina în sferturi. A fost un galop de sănătate al celor patru tricolore, care s-au impus fără emoții: 45-22. A urmat întâlnirea cu Germania, din semifinale. Deși adversarele au câștigat primele două relee și conduceau cu 10-7, Alexandra Predescu a făcut un 6-1 cu Viktoria Hilbrig și România a preluat conducerea (13-11). Din acel moment, tricolorele nu au mai cedat inițiativa, câștigând patru din ultimele cinci relee și încheind unul la egalitate. România s-a impus cu 45-38, făcând astfel pasul către finală și către medalia de aur. Adversară în finală ne-a fost dificila echipă a Elveției. Și startul le-a fost favorabil elvețiencelor, care au condus în primele șase relee, cu fetele noastre rămânând aproape pe tabelă. Alexandra Predescu și Cristina Constantinescu au dat semnalul revenirii, iar în ultimul releu s-a intrat de la scor egal, 32-32. Bianca Benea a luptat extraordinar cu Angeline Favre și nu a cedat, iar pe final s-a desprins la trei puncte, aducând echipei victoria, cu 44-41. Medalie de aur și, la finalul penultimei zile de concurs, România a adunat două medalii la Europenele de la Tallinn - un aur și un bronz.

SUCCES REGAL” LA TIR CU ARCUL PENTRU MUREȘEANUL MÓRÉH TAMÁS, DE LA CSM TG. MUREȘ!

Federația Română de Tir cu Arcul (FRTA) a organizat, în perioada 27 - 29 mai, la Predeal, ediția a II-a a competiției denumită Cupa Casei Regale, eveniment aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, Principele Radu. Concursul s-a desfășurat pe parcursul a două zile din cauza vremii nefavorabile. Participanții au concurat pe o ploaie torențială din cauza căreia în prima zi, organizatorii au întrerupt programul. Concursul s-a terminat a doua zi, cu succesul sportivului mureșean Moreh Tamas, de la CSM Tg. Mureș, la categoria RU18. Móréh Tamás l-a învins în finală pe ieșeanul Mihai Sadoveanu cu 635-565. La festivitatea de premiere a participat, printre alții, și campioana, respectiv vicecampioana olimpică la scrimă, Ana-Maria Popescu.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu