1 IUNIE, LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Copiii din Târgu-Mureș au avut parte, ieri, de 1 Iunie, de o serie de evenimente dedicate zilei lor, pregătite de primărie, manifestările desfășurându-se în mai multe locații din oraș.

Grădina Zoologică din Târgu-Mureș a pregătit un program special pentru cei mici, care au beneficiat și de intrare gratis. Astfel, începând cu ora 11.00, cei mici au putut vedea: prezentare de câini, prezentarea leilor salvați din Ucraina, hrănirea pelicanilor, bălăceala la Emu, joacă la paviani, dușul la elefanți și leii atacă. Ieri, familia de lei din Ucraina a devenit mai numeroasă, una dintre leoaice aducând pe lume, chiar ieri, doi pui.

În Parcul Municipal, Primăria Târgu-Mureș a inaugurat, ieri, terenul de joacă complet renovat pentru cei mici. La eveniment a fost prezent și primarul Soos Zoltan, care a declarat că “Am ieșit și noi să ne bucurăm împreună de Ziua Copilului, în Parcul Municipal. Castelul gonflabil a fost preferatul copiilor, dar s-au bucurat mult și de toboganele de pe noul loc de joacă. Astăzi, totul este despre ei, și ne dorim să simtă cât de importanți sunt. La mulți ani astăzi, de Ziua Copilului, pentru toți copiii și adulții cu suflet de copil!”

De la ora 10.00, Cetatea Medievală a fost luată cu asalt de cei mici, care au avut parte de foarte multe surprize pregătite de Primărie, în colaborare cu organizația Salvați Copiii - filiala Mureș (copiii, alături de voluntarii organizației, au confecționat brățări, moriști din hârtie, jocuri, pictură pe față), Biblioteca Județeană Mureș (ateliere de lectură, atelier de confecționare de personaje din povești - din materiale reciclabile; atelier de confecționat coperți pentru cărți, ateliere de colorat, confecționare semne de carte), Asociația Ajungem Mari Mureș (ateliere pentru colorat, jocuri cu baloane de săpun, jocuri distractive) și Asociația Delta - terapii pentru copii (activității senzoriale și motorii). La ora 11.30, Trupa ARTYA i-a încântat pe cei mici cu un spectacol interactiv de teatru de păpuși.

După amiază, în cetate, au avut loc reprezentații artistice pentru cei mici susținute de Ansamblului Artistic Mureșul și Ansamblul de Dansuri Populare Boróka.

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu