ELEVI CU CARE NE MÂNDRIM - CINE SUNT EU?

Distribuie pe:

Copilăria este ceva unic, cu adevărat foarte plăcut, iar faptul că acest copil, al cărui parcurs îl supunem atenției dumneavoastră, este unul special, a devenit evident încă foarte devreme.

MARE ANDREI MIHAI, născut la data de 20 mai 2013, elev în clasa a II-a A, la Școala Gimnazială “Dacia” din Târgu-Mureș, activează ca sportiv legitimat în cadrul Asociației Club Sportiv Kinder Sângeorgiu de Mureș, în cadrul Asociației Club Sportiv Jaguar Academy Mureș, secția Arte Marțiale - Taekwon-DO și de foarte puțin timp este și component al secției de Atletism a Liceului cu Program Sportiv “Szasz Adalbert” din Tg. Mureș.

Practică fotbal din anul 2018, de la aproape 5 ani, de când domnul Pop Lupu Coriolan, un om de o deosebită valoare, i-a îndrumat pașii și a crezut în forța pe care o are pe terenul de fotbal.

În anul 2021 a început să aprofun-deze tehnicile altui sport, Taekwon-do, la orele de arte marțiale la Asociația Club Sportiv Jaguar Academy Mureș, aducând deja un bagaj mare de experiențe sportive, acumulate în cei aproape 4 ani de când activa la clubul de fotbal.

Apoi a venit cu dorința de a face cunoștință cu un alt sport, Atletismul, sport la care se pare că excelează, de asemenea. Toate aceste activități, în momentul de față, continuă în paralel.

Fotbalul i-a adus multe bucurii, reușite, dar și dorința de a-și depăși constant limitele. Astfel că, practicând artele marțiale, a ajuns la rezultate foarte bune încă din primele luni, obținând până în prezent multe medalii și chiar trofee naționale în calitate de sportiv.

Este în doi ani consecutivi campion național la proba de Speed Kick și, în general, la toate competițiile la care a participat, a reușit să atingă podiumul.

Recunoașterea și aprecierea calităților lui nu au întârziat să apară, din simplul motiv că Mihai este un copil talentat, ordonat, muncitor, ambițios și perseverent. Iubește tot ce înseamnă și implică practicarea sportului și dă tot ce poate pentru a excela în asta.

În ceea ce privește școala, este foarte simplu: Aceasta e pe primul loc. Nu se poate face nimic fără a învăța. După terminarea programului are tot timpul dedicat sportului.

L-am întrebat: ce îți place cel mai mult? Nu cred că poate răspunde clar... nu poate să facă diferența. Îi place fotbalul... îl joacă după cum simte, îi place Taekwon-DO pentru că acolo e singur cu forța și puterea lui împotriva tuturor, și îi place să alerge... pentru că îi place.

“De foarte multe ori, ca părinți, ne confruntăm cu temeri... dacă poate, dacă nu e prea mult, dacă e bine... dar Mihai mereu reușește să ne arate cât de mult își dorește să facă sport, cât de mult vrea și poate să își depășească limitele. Cred că am fi cu toții mai buni dacă am reuși să îi ascultăm mai mult, să îi lăsăm să ne ducă ei... unde își doresc... nu să îi ducem noi unde nu se simt că aparțin”, ne-a spus mama lui Mihai.

Astfel răspunsul la întrebarea “Cine sunt eu?” este simplu: Sunt Mihai și sunt sportiv.

B.B.

Lasă un comentariu