“CETATEA COPIILOR FERICIȚI” - CONCURS JUDEȚEAN ADRESAT PREȘCOLARILOR

Distribuie pe:

Ziua copilului a fost aniversată ca în povești la Școala Gimnazială “Dacia” din Târgu-Mureș, structura Grădinița cu Program Prelungit Nr. 10, în cadrul concursului de creații artistice și argumentare: “COPILĂRIE PRIN OCHI DE COPIL”, cuprins în Calendarul Activităților Educative Județene - nivel preșcolar, an școlar 2021-2022.

Sub genericul “CETATEA COPIILOR FERICIȚI” , Secțiunea cu participare directă desfășurată marți, 31 mai, în Cetatea medievală Tg. Mureș, a reunit 40 de preșcolari din județul Mureș. Cei mici au avut sarcina de a crea o cetate-machetă sau pictură, în care își imaginează că toți copiii sunt fericiți. Ei au avut la dispoziție materiale reciclabile, materiale din natură, tocmai pentru a-i conștientiza că nu este nevoie de ,,mult” pentru a crea o jucărie, iar jucăriile sunt o sursă de fericire pentru copii, mai ales dacă și le creează singuri. Lucrările realizate de copii au fost minunate, fiind grea misiunea juriului de a le premia cu premiile I, II și III, dar important este că toți copiii participanți au primit premii, s-au distrat, s-au bucurat și au admirat lucrările realizate de colegii lor. Datorită unor sponsori generoși, copiii au simțit că munca lor a fost cu adevărat răsplătită.

Directorul instituției organizatoare, prof. Mihaela Gabriela Șanta, a fost alături de participanți declarând că la concurs s-au înscris preșcolari din zece grădinițe ale județului. Entuziasmul și veselia cu care copiii au participat la activitate, priceperea și îndemânarea cu care au materializat ideile creative și ingenioase ne demonstrează că activitatea a fost una reușită. Mânuțele lor talentate, coordonate cu măiestrie din umbră de doamnele educatoare, au creat minunate și surprinzătoare cetăți ale copiilor fericiți.

Acest eveniment nu ar fi fost posibil fără încurajarea și susținerea IȘJ Mureș, Departamentul pentru educație timpurie, reprezentat de inspector școlar, prof. Gros Ramona Maria și prof. Kovacs Julia, care au susținut reluarea proiectelor educaționale la nivel preșcolar, mai ales după doi ani de pandemie, în care implicarea preșcolarilor în activități extracurriculare outdoor nu a fost posibilă.

Echipa organizatoare formată din educatoarele: coordonatorul unității, prof. înv. preșcolar Moldovan Daniela, prof. înv. preșcolar Someșan Sanda, prof. înv. preșcolar Buzilă Livia, prof. înv. preșcolar Moldovan Rita, prof. înv. preșcolar Roșca Ioana Ancuța, prof. înv. preșcolar Hădărag Cosmina, prof. înv. preșcolar Covaciu Claudia, prof. înv. preșcolar Zaharie Mirela, prof. înv. preșcolar Ilea Alina adresează mulțumiri Primăriei Tg. Mureș pentru punerea la dispoziție a spațiului și a altor detalii necesare desfășurării unui astfel de eveniment în comunitatea locală.

Concursul județean: “Copilărie prin ochi de copil'' este cuprins în cadrul proiectului educațional cultural: Educație prin cultură - Prieteni fără frontiere, ediția a VII-a și are și o secțiune cu participare indirectă constând în concurs-expoziție de lucrări artistice prin diferite tehnici, concurs la care urmează a fi premiate alte 70 de lucrări trimise de copii din județele Mureș, Alba, Zalău, Brașov.

B.B.

Lasă un comentariu