“FRANCISC NEUMAN” DIN ARAD VA GĂZDUI SUPERCUPA ROMÂNIEI LA FOTBAL

Distribuie pe:

Federația Română de fotbal a anunțat că Supercupa României la fotbal, ce va opune echipele CFR Cluj și Sepsi OSK Sf. Gheorghe, se va disputa la 9 iulie, de la ora 20.30, pe stadionul “Francisc Neuman” din Arad. CFR Cluj a câștigat, sezonul recent încheiat, titlul de campioană, iar Sepsi OSK Sf. Gheorghe și-a adjudecat trofeul Cupei României.

MECI” CÂȘTIGAT DE NAȚIONALA ROMÂNIEI ÎNAINTEA PARTIDELOR DIN LIGA NAȚIUNILOR!

Stadionul Rapid-Giulești a găzduit un meci-test între naționala României și FC Voluntari II. Tricolorii au câștigat la scor. Edi Iordănescu încearcă să facă totul ca la carte în perioada rămasă pentru pregătirea lotului, cu care va ataca primele două poziții ale grupei din Liga Națiunilor. Luni, tricolorii au lăsat antrenamentele pentru un meci-test cu FC Voluntari II. Naționala României a câștigat cu 5-0 pe Stadionul Rapid-Giulești, iar printre marcatori s-au numărat: Denis Alibec, Florin Tănase, cu o dublă, Darius Olaru și Marius Ștefănescu. “Selecționerul Edward Iordănescu a organizat o ședință de pregătire specială pentru a pune la punct detalii tactice înainte de meciurile din Nations League. Tricolorii s-au antrenat pe stadionul Giulești într-un joc-școală, având ca adversar pe FC Voluntari II. Poarta ilfovenilor a fost apărată, pe rând, de Niță și Aioani. Partida a avut două reprize de câte 40 de minute și a fost un bun prilej pentru fotbaliștii noștri de a se acomoda cu arena unde vor întâlni Finlanda și Muntenegru, pe 11, respectiv 14 iunie”, a transmis FRF.

LUPTĂTORII DE LA CSS TÂRGU-MUREȘ, CEI MAI BUNI DIN ȚARĂ

La Pitești, timp de trei zile, au avut loc întrecerile Cupei României și a Campionatului Național de lupte pe echipe, competiții rezervate sportivilor sub 20 de ani. La cele două evenimente au fost prezenți și luptătorii de la Clubul Sportiv Școlar Târgu-Mureș, care au cucerit trei medalii de aur, prin Biro Krisztian la categoria 79 kg, Csiki Ervin (70 kg) și Georgiana Lircă (57 kg), două de argint, prin Alex Matea (70 kg) și Mark Tănase (86 kg), precum și una de bronz, prin Monai Alexandru, care este legitimat și la CSM Tg. Mureș. În clasamentul cluburilor, CSS Târgu-Mureș a ocupat locul I, iar în Campionatul pe echipe, a câștigat titlul național împreună cu CSS Odorheiu Secuiesc. Din echipa comună au făcut parte: Deak Attila, Torok Szilard, Verestoy Denes, Csiki Ervin, Alex Matea, Megyesi Csaba, Biro Krisztian, Mark Tănase, Monai Alexandru. La competițiile de la Pitești a participat și clubul CS Mureșul Târgu-Mureș, care a obținut o medalie de bronz prin Bojhte Benjamin, la categoria 61 kg.

TRANSYLVANIA TRIATHLON FESTIVAL 2022”, LA TÂRGU-MUREȘ

Pregătirile pentru “Transylvania Triathlon Festival 2022” de la Târgu-Mureș au intrat pe ultima sută de metri. Evenimentul, cel mai mare ca importanță și anvergură organizat vreodată la Târgu-Mureș, va cuprinde patru Campionate Mondiale, la probele de cross duatlon, cross triatlon, duatlon standard și duatlon sprint, precum și două curse adiționale, “Dracula Night Run” și “Dracula Night Swim”. Competițiile se vor desfășura în perioada 5-12 iunie și vor reuni la start aproximativ 1.500 de concurenți din peste 40 de țări. România va fi reprezentată de 32 de sportivi în probele de performanță, iar obiectivul vizat este câștigarea a cel puțin 2 medalii. Primăria Târgu-Mureș și Consiliul Județean Mureș sunt partenerii principali ai evenimentului, cele două instituții implicându-se activ în organizarea acestui festival de triatlon. Trei dintre cele patru Campionate Mondiale vor avea loc la Târgu-Mureș (Platoul Cornești, Complexul Weekend și Centrul orașului), iar cel de-al patrulea, pe circuitul Transilvania Motor Ring de la Cerghid. Președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, s-a arătat încântat de faptul că circuitul de la Cerghid, aflat în administrarea Consiliului Județean, se dovedește util în desfășurarea acestei competiții și este convins că cei care îl vor vizita pentru prima oară vor rămâne uimiți de modul în care se prezintă această investiție de nivel internațional. “Transylvania Triathlon Festival 2022” va începe duminică, 5 iunie, cu festivitatea de deschidere, programată de la ora 18.00, în Cetatea Medievală. Primul concurs, Campionatul Mondial de Cross Duatlon urmând a avea loc luni, 6 iunie, la Platul Cornești.

DUEL ÎNTRE DOI DINTRE CEI MAI MARI ANTRENORI DIN ISTORIA ROMÂNIEI!

Anghel Iordănescu și Mircea Lucescu vor fi antrenori la meciul legendelor, din 7 iunie, de pe Stadionul Steaua, conform anunțului CSA Steaua de pe Facebook.

Meciul de gală de pe 7 iunie 2022, care se va desfășura pe stadionul Steaua, cu începere de la ora 20.00, îi va avea pe banca tehnică a celor două echipe pe doi dintre cei mai titrați antrenori din istoria fotbalului românesc. Legendele Stelei vor fi conduse de Anghel Iordănescu. “Generalul” a fost primul antrenor care a câștigat 3 titluri consecutive cu echipa din Ghencea. De numele lui “Tata Puiu” se leagă și cea mai mare performanță a echipei naționale, locul șase la World Cup 1994 din SUA.

Mircea Lucescu este selecționerul Legendelor naționalei României. “Il Luce”, antrenorul cu 34 de trofee câștigate în carieră, a stat pe banca tricolorilor la Europeanul din 1986.

CĂTĂLIN CHIRILĂ, DUBLU MEDALIAT CU ARGINT LA CUPA MONDIALĂ

Canoistul român Cătălin Chirilă a cucerit două medalii de argint, în probele de 500 și 1.000 metri, din cadrul etapei de Cupă Mondială de la Poznan, din Polonia. Cele două medalii vin după cele de argint și bronz, obținute de același sportiv de la Clubul Sportiv al Armatei, la etapa de la Racice, din Cehia. Cel mai important concurs din acest an pentru Cătălin Chirilă sunt Campionatele Mondiale de caiac-canoe de la Halifax (Canada), programate în perioada 3-7 august. Obiectivul principal al sportivului român este calificarea la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris.           

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu