La Craiova a început Festivalul Shakespeare. “RICHARD III”, văzut de Laszlo Bocsardi în cheia războiului de lângă noi. Secțiune specială cu unul din cei mai mari regizori din lume - canadianul Robert Lepage

Distribuie pe:

Mari regizori de la noi și din străinătate vin la Festivalul Shakespeare cu spectacole, iar publicul bucureștean poate să facă naveta la Craiova, la festival, cu autobuze speciale puse la dispoziție. Celebrul Robert Lepage a deschis festivalul. Producția lui, “887”, s-a jucat și acum. Considerat unul din cei mai mari regizori din lume, canadianul este un vechi prieten al Festivalului Shakespeare. De această dată, Lepage chiar joacă în spectacolul său, “887”, produs cu trupa Ex Machina. Este o premieră pentru România. “887” face parte dintr-o secțiune specială a festivalului, nefiind inspirat de o piesă, lui Shakespeare.

Vedem în festival și o premieră a lui Laszlo Bocsardi - “RICHARD III”, cu trupa naționalului craiovean și Sorin Leoveanu în rolul principal. Bocsardi construiește spectacolul în cheia războiului de lângă noi și vede în Richard prototipul dictatorului dezumanizat. Publicul va fi surprins și de spațiul în care se joacă spectacolul, o fostă hală industrială din 1907, reamenajată.

Ajuns la a XIII-a ediție, Festivalul Shakespeare are deja o lungă tradiție și a devenit un reper în lumea teatrală internațională. Recunoașterea și succesul i se datorează și fondatorului lui, Emil Boroghină, și echipei foarte dedicate care îi continuă eforturile.

MARIANA CRISTESCU

Lasă un comentariu