BULETIN DE AVERTIZARE

Distribuie pe:

Condițiile climatice din ulti-ii ani au favorizat înmulțirea gărgăriței frunzelor de porumb (Tanymecus dilaticollis), dăunător care produce pagube în cul-turile de porumb, floarea soarelui, în primele faze de vegetație.

În parcelele unde se semnalează atac (3-4 adulți/mp și planta în faza de 2-3 frunze), vă recomandăm să aplicați tratamente chimice cu unul dintre următoarele produse: DELTAGRI (FASTER DELTA) - 0,3 l/ha sau KARATE ZEON (NINJA) - 0,15 L/ha sau LAMDEX EXTRA - 0,3 kg/ha sau MOSPILAN 20 SG (KRIMA 20 SG) - 0,1 kg/ha (la porumb) sau alte produse omologate cu efect similar.

Alte recomandări!

Pentru tratament se pot utiliza și alte produse pentru protecția plantelor omologate, cu efect similar.

Reamintim producătorilor agricoli obligativitatea respectării prevederilor legale privind depozitarea, manipularea, utilizarea produselor pentru protecția plantelor și completarea la zi a Registrului de evidență a tratamentelor fitosanitare.

Se vor utiliza numai ppp. omologate înregistrate în baza de date PEST-EXPERT - https://aloe.anfdf.ro/ utilizând aplicația internet explorer, parola și utilizator “guest”. Respectarea prevederilor legale privind utilizarea ppp. este verificată prin controale în teren de către Inspectorii Oficiului Fitosanitar și APIA.

Clătiți de 3 ori ambalajele și returnați-le la operatorii economici din programul SCAPA. Detalii pe www.aiprom.ro.

Respectați normele de lucru cu ppp, normele de protecție și securitatea muncii, de protecție a albinelor și a animalelor în conformitate cu: Legea nr. 383/ 2013 a apiculturii cu modificările și completările ulterioare și Ordinul nr. 127/1991 al ACA din România, Ordinul comun nr. 45/ 1991 al MAA, 15b/3404/1991 al Dep. Pentru Administrație Locală și 1786/TB/1991 al Ministerului Transporturilor, precum și cu Protocolul de colaborare nr. 328432/ 2015, încheiat cu ROMAPIS (privind implementarea legislației, în vederea protecției familiilor de albine împotriva intoxicației cu ppp); Respectați prevederile Ordinului MADR nr. 297/2017 privind aprobarea Codului de bune practici pentru utilizarea în siguranță a produselor de protecția plantelor. Respectați obligațiile ce vă revin conform Ordinul MADR, al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor și al președintelui ANSVSA nr. 352/636/54/2015 pentru aprobarea normelor privind ecocondiționalitatea în cadrul schemelor și măsurilor de sprijin pentru fermieri în România, cu modificările ulterioare.

Lasă un comentariu