EDUCAREA TINEREI GENERAȚII ÎN VEDEREA “RĂSĂDIRII” DRAGOSTEI DE PĂMÂNT - ROȘIILE, LAPTELE ȘI BRÂNZA NU VIN DE PE FACEBOOK -

Distribuie pe:

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a pledat pentru educarea tinerei generații în vederea “răsădirii” dragostei de pământ și de activitatea agricolă, argumentând că roșiile, laptele, brânza nu vin de pe Facebook, și a adăugat că liceele agricole trebuie să devină platforme de excelență pentru universitățile de profil.

“Dragostea față de pământ și față de această nobilă activitate - agricultura - trebuie însămânțată în inimile copiilor noștri încă de mici. Cred că e foarte important să ne uităm și către perioada de educație gimnazială a tinerelor generații. Poate că mulți dintre copiii noștri consideră că roșiile excepționale pe care România le are, ardeii, castraveții, laptele, brânza vin pe Facebook, printr-un telefonaș. Lucrul acesta știm cu toții că nu este posibil și trebuie să le răsădim dragostea față de pământ și de activitatea agricolă și asta o putem face, evident, doar prin educație”, a declarat Chesnoiu, la aniversarea a 170 de ani de la înființarea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV).

Ministrul Agriculturii a precizat că a luat decizia ca, în parteneriat cu Ministerul Educației, atenția să fie îndreptată către școala gimnazială, astfel încât tinerii care își vor îndrepta atenția pentru studierea agriculturii la liceele cu profil agricol să nu fie distribuiți doar de calculator la finalizarea studiilor gimnaziale, ci din dragostea față de această nobilă activitate să-și îndrepte atenția spre studiul din liceele agricole. Acestea trebuie să devină platforme de excelență în livrarea materialului către universitățile de profil, astfel încât, la finalizarea cursurilor, să avem tot mai mulți specialiști care să pună umărul la dezvoltarea și construcția unei agriculturi moderne și performante, a susținut Chesnoiu.

“Învățăm din trecut, ne raportăm întotdeauna prin activitatea zilnică la prezent, dar trebuie, prin cercetare și prin cunoaștere, să avem răspunsurile pregătite și pentru provocările viitorului. Și asta nu se poate face decât în cadrul cursurilor universitare în aceste instituții-fanion pe care România le are. (...) Este extrem de important să ne uităm în trecut pentru a putea să ne proiectăm viitorul. Agricultura României s-a dezvoltat odată cu țara și cred că a fost pilonul de bază al construcției a ceea ce România este astăzi”, a menționat Chesnoiu.

Ministrul a amintit că “potențialul agricol al țării noastre este unul excepțional și poate fi dus mai departe doar prin oameni educați, raportați la toate provocările viitorului și pregătiți să răspundă prin cunoaștere acestor provocări”.

(Agerpres)

Lasă un comentariu