4 IUNIE, IN MEMORIAM EROII ROMÂNI DE LA VALEA UZULUI

Distribuie pe:

Trianon, 4 iunie, este tot despre Ziua Eroilor, atunci a fost eliberată și autorizația pentru Crucile Eroilor Români de la Valea Uzului.

Cerneala Tratatului din 1920 a fost roșie, călimara fiind deschisă de jertfa noastră din Primul Război Mondial și din Campania militară din 1919, prin care am cucerit Budapesta, zdrobind comunismul regimului Bela Kun care nu recunoștea Marea Unire de la 1918. Autorizația pentru Crucile și Monumentul de la Valea Uzului a fost dată de Opinca ridicată pe turla Parlamentului de la Budapesta.

Crucile Eroilor nu sunt “construcții” despre care un tribunal își dă cu părerea că sunt sau nu ilegale, nu se află la “judecata” unui stat care pe zi ce trece își pierde prin trădare caracterul național. “Materialul” lor nu este din beton, ci din ceva mai tare, anume din oasele Țăranilor în Opinci Militare și ale Generalilor lor. Ele nu pot fi smulse din Pământ de către instanțe, nici de avocații UDMR și nici de buldozere. Au rădăcini prea adânci, au piepturi cu inimi vii ce le apără.

Cimitirul de la Valea Uzului este deja un simbol, unul al rezistenței românești în jurul căruia se strâng, din 2019 încoace, mii de oameni din întreg spațiul românesc. Puține lucruri ne-au mai rămas ale noastre în țara noastră. Oamenii se adună în jurul idealurilor, în jurul Crucilor și pentru Libertate, căci acestea sunt baricadele care, odată păstrate, ne dau certitudinea că vom putea recupera vreodată și bogățiile materiale înstrăinate.

Conștiința dreptului de pro-prietate asupra resurselor naționale este generată de Conștiința Națională.

Fără Cultul Eroilor, adică al Neamului, suntem un simplu “sindicat”. Cu el în inimă și minte, suntem un popor. Nu vrem bogățiile acestui Pământ pentru a trăi individual în “belșug”, ci le vrem pentru a trăi în demnitate, în comuniunea de neam, de popor al acestor vremuri. Fără Cultul Eroilor “cerem” doar un leu în plus la salariu și pensie, un procent în plus la redevența pe gaz, petrol sau aur. În Cultul Neamului nu cerem nimic, avem ce este al nostru și dăm altora atât cât vrem dacă dorim.

MIHAI TÎRNOVEANU Președintele Asociației “Calea Neamului”

Lasă un comentariu