REVEDERE LA CEAS ANIVERSAR

Distribuie pe:

Într-o atmosferă de sărbătoare, în luna lui Cireșar, după mai bine de o jumătate de secol, elevii absolvenți ai Colegiului Național “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș și-au dat întâlnire la liceul pe care l-au absolvit în anul 1961.

A urmat strigarea catalogului de către fostul elev Liviu Albu întrucât fostul lor diriginte, profesorul Petru Simion, a trecut la cele veșnice. Din cei 36 de absolvenți, au răspuns doar 14 elevi, o parte dintre ei fiind prea departe sau au părăsit această lume. La strigarea numelui său, fiecare din cei prezenți a putut să-și depene viața.

În memoria profesorilor și a elevilor care au trecut la cele veșnice s-a păstrat un moment de reculegere.

Liviu Albu a mulțumit participanților, precizând că astfel de întâlniri trebuie să fie mai dese fiindcă cei prezenți sunt tot mai puțini.

Se cuvin adresate mulțumiri celor care au organizat această întâlnire fiindcă au folosit fiecare minut dat pentru foștii elevi absolvenți ai liceului târgumureșean.

Întâlnirea a continuat lângă un pahar bun de vin, când foștii elevi de acum de mai bine de jumătate de secol și-au adus aminte de foștii colegi și profesori care nu mai sunt printre ei.

MARIN CĂLDĂRARIU Foto: IOSIF TRIF

Lasă un comentariu