CIOLACU: “ROMÂNIA ESTE MAI MULT CA ORICÂND ALĂTURI DE REPUBLICA MOLDOVA”

Distribuie pe:

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, aflat ieri în vizită oficială la Chișinău, a avut întâlniri cu președintele și cu premierul Republicii Moldova, Maia Sandu și, respectiv, Natalia Gavrilița.

“Am reiterat astăzi (ieri, 6 iunie - n.r.) președintei Maia Sandu angajamentul României de a sprijini procesul de integrare a Republicii Moldova în UE și obținerea rapidă a statutului de țară candidată. România este mai mult ca oricând alături de Republica Moldova în actualul context tensionat de securitate”, a scris Ciolacu, pe Twitter.

După întâlnirea cu Natalia Gavrilița, Marcel Ciolacu a transmis că România sprijină “ferm” extinderea asistenței financiare a Uniunii Europene pentru Republica Moldova.

“Discuții aplicate pentru identificarea unor soluții comune cu Natalia Gavrilița. România sprijină ferm extinderea asistenței financiare a UE pentru Republica Moldova. Parlamentul României susține analizarea cu celeritate a solicitărilor de finanțare primite de la autoritățile de la Chișinău”, a afirmat Ciolacu, într-un alt mesaj publicat pe Twitter.

O delegație parlamentară condusă de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a început luni o vizită oficială de două zile în Republica Moldova.

Vizita are loc la invitația președintelui Parla-mentului Republicii Moldova, Igor Grosu. (Agerpres)

Lasă un comentariu