SPECTACOL LECTURĂ “DICȚIONAR DE EMOȚII ÎN TIMP DE RĂZBOI”: DRAMATURGIE UCRAINEANĂ CONTEMPORANĂ LA TEATRUL NAȚIONAL TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Teatrul Național Târgu-Mureș - Compania “Liviu Rebreanu” vine în sprijinul artiștilor ucraineni afectați de război și, după reprezentația caritabilă a comediei de succes “Take, Ianke și Cadâr”, de Victor Ion Popa, în regia lui Nicu Mihoc, programată pe 7 iunie, va prezenta vineri, 10 iunie, un spectacol lectură bazat pe cinci texte recente scrise de autori ucraineni în urma declanșării războiului din Ucraina.

Vor fi prezentate textele “Dicționar de emoții pe timp de război”, de Elena Astasieva, “Copiii noștri”, de Natalia Blok, “Deportare”, de Maxim Kurocikin, “Vreau acasă”, de Oksana Savcenko și “Să le spunem pe nume”, de Tetiana Kițenko. Traducerea în română a fost realizată de Raluca Rădulescu.

Spectacolul va fi prezentat în cadrul Campaniei umanitare Artiști români pentru artiști ucraineni, inițiate de UNITER, în parteneriat cu Worldwide Reading Project și CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore, proiect de strângere de fonduri care se va desfășura în perioada 16 mai - 15 iunie.

5 dramaturgi contemporani ucraineni, 5 texte proaspete care exprimă, cu acuitate, profunzime și intensitate, efectele fizice, emoționale și psihologice ale celei mai masive și dezastruoase agresiuni militare în Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial. 5 povești personale despre consternare, suferință, frică, ură și nenumărate alte fațete ale unei experiențe aflate în derulare și care schimbă istoria lumii așa cum am știut-o până în 24 februarie. 5 mărturii care ne reamintesc cu o luciditate dureroasă că pacea e o stare, de fapt, fragilă, care trebuie păzită cu vigilență și fermitate, în fiecare secundă, de către toți cei care au conștiința libertății umane.

Din distribuție fac parte actorii Delia Bălașa, Steliana Bălăcianu, Claudia-Erika Domokos, Costin Gavază, Roxana Marian, Bianca Fărcaș și Dana Pancu.

Coordonatorii spectacolului lectură sunt Nicu Mihoc și Laurențiu Blaga. Regia tehnică este asigurată de Stelian Chițacu.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Reprezentația unică va avea loc vineri, 10 iunie, ora 19.30, la Sala Mică.

Accesul va fi liber în baza biletelor cu valoare 0 care vor putea fi ridicate de la Casieria Teatrului.

Casieria Teatrului funcționează de luni până vineri, între orele 9.00-19.00, și cu o oră înaintea reprezentațiilor.

P.R. MARKETING

Lasă un comentariu