PRODUCĂTORII DE CARTOFI DIN HARGHITA, AVERTIZAȚI CU PRIVIRE LA PERICOLUL APARIȚIEI MANEI

Distribuie pe:

Producătorii de cartofi din Harghita sunt îndemnați de specialiști să efectueze tratamente de prevenire a manei, întrucât se întrunesc toate condițiile climatice de temperatură și umiditate favorabile apariției bolii. Directorul Direcției pentru Agricultură Harghita, Romfeld Zsolt, a declarat, pentru AGERPRES, că a fost emis un buletin de avertizare de către Oficiul Fitosanitar Harghita, în care se recomandă efectuarea tratamentelor preventive, pentru a preveni infectarea.

Potrivit sursei citate, apariția manei este favorizată de umiditate crescută și temperaturi cuprinse între 15 și 18 grade, condiții care sunt îndeplinite în Harghita.

Romfeld Zsolt a subliniat că, din experiența sa, mana cartofului își va face simțită prezența imediat după prima ploaie, motiv pentru care recomandă efectuarea de tratamente specifice. “Acum, toată atenția este pe prevenirea apariției manei. Producătorii să folosească mai mult substanțe de contact, mai ieftine, care apără planta de infecție”, a spus șeful Direcției pentru Agricultură.

Cartoful este cultura de bază în Harghita, fiind prezentă pe aproximativ 7.000 de hectare. (Agerpres)

Lasă un comentariu