PRELEVARE MULTI-ORGAN ȘI ȚESUT LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TÂRGU-MUREȘ, DE LA UN PACIENT DE 13 ANI

Distribuie pe:

Marți, 7 iunie, mai multe echipe de medici de la Târgu-Mureș, București și Cluj au prelevat ficatul, rinichii, osul-tendon și corneea de la un pacient aflat în moarte cerebrală, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. Este vorba despre un copil de 13 ani, internat în Secția Clinică ATI cu accident vascular cerebral.

Ficatul prelevat a fost trimis la București, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimiși la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București, iar osul și tendonul au fost trimise la Banca de țesut Colentina.

Intervențiile de prelevare au fost realizate de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată de dr. Guenadiy Vatachki, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj pentru rinichi, coordonată de dr. Andrei Tomuța, iar echipa medicală de la Banca de țesut Colentina, pentru os și țesut, a fost coordonată de dr. Andrei Nica.

Echipa Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, formată din: dr. Dalia Truță, dr. Nyiri Emese, dr. Oana Coman, dr. Alexandra Gheorghe, as. Andrei Burghelea, as. Dorin Boca și coordonatorul regional, dr. Oana Pitea - au făcut tot posibilul, prin profesionalism și munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar și alți pacienți să primească șansa la o viață mai bună.

Prelevarea este a opta (8) din anul 2022 realizată în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.

BIROUL DE PRESĂ AL SCJU TÂRGU-MUREȘ

Lasă un comentariu