TÂRGUMUREȘENII VOR BENEFICIA DE REDUCERI LA INTRAREA ÎN COMPLEXUL DE AGREMENT “WEEK-END”

Distribuie pe:

- Mureșenii din alte localități susțin că sunt discriminați. Funcționarea și întreținerea complexului este, însă, susținută, în proporție de 90%, din banii târgumureșenilor -

Creșterea prețului biletelor de intrare la Complexul de Agrement și Sport Mureșul (“Week-end” cum este cunoscut mureșenilor) a stârnit o serie de reacții de nemulțumire. Începând de săptămâna viitoare, conform Hotărârii Consiliului Local Târgu-Mureș 408 din decembrie 2021, se va taxa intrarea în complexul de agrement astfel: adulții vor plăti 20 de lei/zi, copiii (până la 14 ani), pensionarii și posesorii de studentcard 10 lei/zi, iar copiii de până la 3 ani vor avea acces gratuit. Persoanele cu dizabilități beneficiază, de asemenea, de acces gratuit. Abonamentul pentru un sezon pentru adulți va fi de 200 de lei, iar pentru copii de 100 de lei. Prețul abonamentului pentru familiile cu peste doi copii pentru tot sezonul va fi de 400 de lei.

Cei cu domiciliul în municipiul Târgu-Mureș vor beneficia de o reducere de 25%, astfel că un adult va plăti, în loc de 20 de lei, 15 lei pentru un bilet de intrare valabil pentru o zi. Această măsură adoptată de legislativul local a stârnit o serie de nemulțumiri în rândul celor care frecventează complexul de agrement, însă, au domiciliul în alte localități. Mulți dintre cei care și-au exprimat opiniile pe rețelele de socializare au considerat că este vorba despre discriminare.

Cifrele arată, însă, cu totul altceva, și anume că peste 90% din totalul cheltuielilor anuale cu funcționarea și întreținerea complexului sunt plătite din bugetul local al Târgu-Mureșului. Cu alte cuvinte, complexul de agrement este susținut din banii târgumureșenilor, fiind un obiectiv municipal. În anul 2021, totalul cheltuielilor de la “Week-end”a fost de 6.937.531 lei, iar încasările din bilete au fost de doar 190.100 de lei, acestea acoperind doar 2,74% din cheltuieli. Trebuie ținut cont că anul 2021 a fost unul atipic, cu unele restricții legate de pandemie, dar și cu o creștere a costurilor la energie începând cu trimestrul IV. În anii anteriori, din prețul biletelor se acopereau cca. 10% din totalul cheltuielilor. Într-o postare publică pe pagina de facebook a instituției, Primăria Târgu-Mureș susține că “până în prezent nu a existat nicio ajustare a prețurilor timp de mai mulți ani, însă cheltuielile au crescut semnificativ din cauza inflației”. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu